Dette er en kommentar: FINANS bringer løbende kommentarer fra specialister og meningsdannere. Alle kommentarer er udtryk for den pågældende skribents egen holdning.
Debat

Er danskerne virkelig så onde som Stampe og Trads påstår?

Debattører som Zenia Stampe og David Trads udnytter flygtningekrisen til at udstille egen godhed og tilsværte politiske modstandere. Men det er noget vås at kalde borgerlige for onde, blot fordi de afviser at åbne Danmarks grænser på vid gab.

Christian Strarup, MBA og borgerlig-liberal samfundsdebattør.

Den radikale Zenia Stampe er en institution i den offentlige debat. Ingen formår at skille vandene som hun. Zenia argumenterer ofte i absolutter: Enten er du god og vil åbne grænserne for alle, eller også er du ond, egoistisk og hjerteløs. Men intet er mere forkert, og jeg ved ikke, hvorfor Zenia har det mål med sine indlæg at udstille, hvor ond hun ser det borgerlige Danmark.

David Trads har også meldt sig i koret af røde agitatorer, som langer bredsider ud mod højrefløjen. I et indlæg i JP proklamerer han, at den famøse spyttende mand er ”et barn af højrefløjens ondskab”.

Hvor er det vildt! Tænk, at den danske befolkning er så delt som Zenia Stampe og David Trads postulerer. Tænk, at den ene halvdel af befolkningen er så onde, at vi benytter enhver lejlighed til at spytte efter flygtninge, som har behov for forståelse, hjertevarme og hjælp. Tænk, at højrefløjen er så ond.

Men Zenia og David tager fejl.

Sandheden er, at danskerne er et godhjertet folk. Vi hjælper, når folk er i nød. Vi samler ind - faktisk er vi rigtigt gode til det med indsamlinger. Gang på gang slår diverse indsamlinger nye rekorder. Vi bidrager ikke for at købe aflad for et luksusliv, men fordi vi gerne vil hjælpe. Det er vores natur, og det skal vi være stolte af.

Men når det så er sagt, så må vi også erkende, at danskerne er trætte af at blive plukket i skat for at finansiere den narresut, som vi elsker at kalde velfærdsstaten. Gang på gang kan vi læse historier om danskere, som er kommet i klemme i systemet og ikke kan få hjælp – og i den senere tid er disse historier blevet kædet direkte sammen med flygtninge.

Sandheden er, at danskerne er et godhjertet folk. Vi hjælper, når folk er i nød. Vi samler ind - faktisk er vi rigtigt gode til det med indsamlinger. Gang på gang slår diverse indsamlinger nye rekorder. Vi bidrager ikke for at købe aflad for et luksusliv, men fordi vi gerne vil hjælpe. Det er vores natur, og det skal vi være stolte af.

Christian Strarup, MBA og borgerlig-liberal samfundsdebattør

Forleden talte jeg med en 19-årig pige fra Køge, som stod i en særdeles stor kattepine. Hun havde ikke noget sted at bo og efter en rundtur hos venner, bekendte osv. endte hun i desperation hos Køge Kommune for at høre om de kunne hjælpe med en nødbolig. Her fik hun svaret ”du kan gå i Harald Nyborg og købe et telt, vi har ikke ledige lejligheder, for vi skal huse flygtninge”.

Samtidig kan vi læse historier om flygtninge, som er utilfredse med de forhold, de bliver budt i Danmark, og man undrer sig over, hvilken nød disse flygtninge lider, når de har overskud til at kritisere deres boligforhold i et land, hvor der ånder fred og ingen fare. Ydermere er der flere som undrer sig over, at det er de stærkeste flygtninge, som ender i Danmark – dem, som har råd til at betale menneskesmuglere.

Pointen er, at debatten er langt mere nuanceret end feel-good-venstrefløjen udstiller den som. Det er nemlig ikke højrefløjens skyld, at tonen er blevet skærpet i debatten. Godt nok er det højrefløjen, som taler i skarpe tunger, men det er loven om aktion og reaktion, der gælder - eller snarere ingen aktion. Det handler nemlig i stor stil om, at specielt venstrefløjen har ladet grænserne være for åbne og lukket en masse udlændinge ind, som har manglet viljen eller mulighederne for at integrere sig i samfundet.

Derfor oplever vi massive problemer med indvandrere, særligt dem fra ikke-vestligt lande. Ifølge en analyse fra Rockwool-fonden koster denne gruppe samfundet 16,6 mia. kroner årligt. Disse penge kommer kun ét sted fra: De danske skatteydere. Jeg forstår godt, at en del af skatteborgerne reagerer negativt, når de bliver konfronteret med velfærdsstatens narresut, når de har behov for hjælp og samtidig kan se, at mennesker, som hverken kan eller vil integrere sig, får i pose og sæk.

Skal vi stoppe denne medieskabte polarisering er vi nødt til at være kritiske. Vi må turde stille spørgsmål ved, om en flygtning, som kritiserer forholdene i Danmark, er en reel flygtning. I min optik er det meget klart: Hvis man flygter fra krig, død og ødelæggelse, så vil man være taknemmelig for ro, fred og tag over hovedet. Har man andre krav, er man ’luksus-flygtning’ og dermed ikke værdig til at modtage hjælp fra danskerne.

Vi er også nødt til at sikre, at danskere ikke bliver sat bagest i køen i det offentlige system, fordi vi får udfordringer med at huse flygtninge. Det er meget krænkende for de skatteborgere, som hver måned bidrager med store summer af deres løn til velfærdsstaten, når de ser, at dem, som man troede man hjalp, rent faktisk ikke får den hjælp, der er behov for.

Jeg er træt af, at Zenia Stampe ophøjer sig selv til en kvindelig messias, som har ret til at dømme levende og døde efter hendes egen moralske målestok. Man kan jo med rette påstå, at netop de Radikale bærer en stor del af ansvaret for, at vi har integrationsproblemer i Danmark.

Og endelig skal vi stoppe personer som Zenia Stampe og David Trads i deres korstog mod danskheden. Jeg er træt af, at Zenia Stampe ophøjer sig selv til en kvindelig messias, som har ret til at dømme levende og døde efter hendes egen moralske målestok. Man kan jo med rette påstå, at netop de Radikale bærer en stor del af ansvaret for, at vi har integrationsproblemer i Danmark.

Flygtningestrømmen til Europa og den manglende integration er et politisk problem og en politisk skandale. Der er næppe nogle simple løsninger. Men at kalde højrefløjen for ond og hjerteløs, blot fordi man afviser at åbne grænserne på vid gab for alle, er politisk agitation under lavmålet.

Selv for Stampe, Trads og resten af feel-good-venstrefløjen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.