Dette er en kommentar: FINANS bringer løbende kommentarer fra specialister og meningsdannere. Alle kommentarer er udtryk for den pågældende skribents egen holdning.
Debat

Nykredit har ret: Alle omkring dem er idioter

Så er den gal igen. Foreningen Nykredit viser en smule handlekraft, og endnu en universitetsprofessor viser sig at være fuldblodstumpe

Anders Heide Mortensen, erhvervspolitisk kommentator.

Min gode ven forretningsmanden ser tydeligere og tydeligere, at Europa står over for en muslimsk magtovertagelse. Sagen er så oplagt, ifølge min ven, at argumenter ikke længere er nødvendige. Idioter er de, der ikke deler hans klarsyn og dermed ikke værd at bruge mere tid på.

Nykredit er på samme måde omgivet af idioter for øjeblikket. Nogen af idioterne er professorer på universiteter og handelshøjskoler, nogen af dem er folketingsmedlemmer, nogen af dem er ansat på erhvervsredaktioner, nogen af dem sidder i EU-parlamentet, og nogen er kunder i Nykredit. Der er et sammenrend omkring Nykredit af meningsdannere og almindelige mennesker, der intet forstår.

Der er særligt to ting, der kendetegner hoben af idioter omkring Nykredit. Den ene er, at de ikke forstår, hvad der bliver sagt. Se bare Finans mandag. Her forklarede bestyrelsesmedlem i Nykredit, Bettina Egerland, hvorfor hun gennem en ny forening i Nykredit, der bakker Nykredits ledelse op, prøver at få bestemte personer valgt ind i Nykredits repræsentantskab. Det gør Bettina Egerland for at forhindre, at folk, der ikke har »læst en økonomibog« og ikke har »superskarpe hjerneceller«, kommer ind i repræsentantskabet. Så enkelt er det.

Men selv så enkelt et budskab kan idioter ikke begribe. I dette tilfælde er det en professor og ph.d. i ledelse, der ikke forstår, hvad der bliver sagt. Han synes, at bestyrelsen i Foreningen Nykredit manipulerer med repræsentantskabsvalget. Det siger han. Professoren har fået en stor uddannelse på statens regning, og så kan han ikke forstå noget så simpelt, som at Bettina Egerland sorterer snot fra skæg til alles bedste.

Et andet eksempel på omverdenens tåbelighed toner frem, når Nykredit forklarer baggrunden for sin kommende børsnotering. Nykredit har gentaget til bevidstløshed, at børsnoteringen skyldes kommende kapitalkrav i EU. Altså indtil for ganske nylig, hvor børsnoteringen nu begrundes med eksisterende kapitalkrav. Den ene efter den anden har udstillet sig selv som fuldblodsidiot ved at påstå, at der er forskel på at mangle polstring nu og om 10 år. Som om det vedkommer andre end de pensionskasser og kapitalfonde, der skal købe aktierne i Nykredit. Hvis de er glade, er alle glade.

Sagen er i virkeligheden ganske enkel. Men tumper fra universiteter, myndigheder og medier forstår ingenting.

Anders Heide Mortensen, erhvervspolitisk kommentator.

Igen – sagen er i virkeligheden ganske enkel. Men tumper fra universiteter, myndigheder og medier forstår ingenting.

Den anden ting, der kendetegner hoben af idioter omkring Nykredit, er, at argumenter ikke gør indtryk på dem. Det er som om, at de ikke vil lytte. Nykredit har omhyggeligt forklaret, at de eksisterende EU-kapitalkrav presser finansvirksomheden på polstringen. Men får det tumperne til at stikke piben ind? Nej. Overtumpen over dem alle, kommunisten Frank Aaen, går for eksempel rundt og siger, at hullet i pengetanken skyldes, at Nykredit har brugt milliarderne på at holde liv i sin bank.

Min gode ven, forretningsmanden, ved godt, hvad man skal stille op med idioter. Og det råd kan så gå videre til Nykredit: Luk ørerne for deres ævl. Brug ikke et minut på at overbevise dem. De er for dumme til at forstå det.

Anders Heide Mortensen er erhvervspolitisk kommentator på Finans og kommunikationsrådgiver. Cand.scient.pol. og tidligere pressechef i Erhvervsministeriet og Finansministeriet. Han kan kontaktes på anders@heidekom.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.