Debat

»Folk, der burde vide bedre, advarer i ramme alvor om, at robotter skaber masseledighed«

Hvis robotterne vitterlig - mod forventning - gør os overflødige, hvad er så problemet? Det vil jo blot betyde, at vi kan producere mere med mindre indsats.

Jeg kan, selvom jeg har fulgt den økonomiske debat gennem årtier, fortsat blive overrasket over de temaer, som fra tid til anden stjæler overskrifterne. Henover det seneste år har det helt store tema været globaliseringens og den teknologiske udviklings påståede negative bivirkninger. Der har i alvor været talt om, at robotter og kunstig intelligens kommer til at overflødiggøre alle. Og hvis der skulle være en enkelt arbejdsplads tilbage, så bliver den snuppet af kineserne eller østeuropæerne.

At mange er bekymrede for forandringer, er ikke nyt, men det er et mærkeligt tidspunkt, at globaliserings- og teknologiforskrækkelsen er kommet så højt op på agendaen. Vi er nemlig nu endelig ved at få gang i de vestlige økonomier. Beskæftigelsen er både i USA, Europa og Danmark steget markant det seneste år. I USA er der det seneste år blevet skabt over to millioner nye job, og ledigheden er under fem pct. Det er lavt. ..

Læs også