Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

ATP har sat sit storskrald i Eva Bernekes indkørsel

Just business, nothing personal. Eva Berneke og ATP optrapper konflikten

Ti point for den kunstneriske udførelse, da pensionskæmpen ATP tirsdag opsagde samarbejdet med KMD. Men noget stemmer ikke.

ATPs brud med it-kæmpen var iscenesat lige efter bogen med pressemeddelelse, læk til TV2 og udtalelse fra Københavns overborgmester Frank Jensen. Beslutningen fremstod som den uomgængelige konsekvens af en analyse, der har afdækket, hvem der grundlæggende bærer ansvaret for massive forsinkelser på et nyt it-system. Seks point for kommunikationshåndværket. Smukkere kan det ikke gøres. 

Fire point for timingen: ATP leverede sin opsigelse og stævning på et tidspunkt, hvor KMD-direktør Eva Berneke er under massivt pres. Eva Berneke har vist sig at være som skabt til rollen som isdronning, når store offentlige institutioner står og blafrer med et skrantende it-projekt. Jo mere hård i filten, hun er, jo nemmere kan hendes kunder fremstå som pryglede hundehvalpe. Magtesløse.

Men der er også en anden virkelighed. 'Ude i byen' som det hedder, taler man om et ATP – og i særdeleshed et datterselskab, Udbetaling Danmark - der simpelthen har gabt over for meget. Det er et ATP, hvor store it-projekter er kronisk nødlidende, fordi projektstyringen ikke fungerer. Det er et ATP, der i kampen for at skaffe hænder nok til de nye opgaver har rekrutteret med arme og ben og ikke nødvendigvis fra øverste hylde. Det er et ATP, hvor medarbejdere skal løse opgaver, som de mangler kompetencer til. Det går stærkt på Kongens Vænge ved Hillerød.

Hvis der er en smule hold i disse ting, forstår man KMDs modangreb. Få timer efter at ATP havde indtaget scenen med sin opsigelse, gik Eva Berneke på banen og varslede et erstatningskrav mod ATP for kontraktbrud. Her må man give KMD-staben omkring hende en god håndfuld point for både udførelse og timing.

Eva Berneke sender det signal til sin modpart, at hun er klar til offentligt at udstille det samlede klaviatur af inkompetence og uprofessionalisme i ATP/Udbetaling Danmarks projektstyring.

Anders Heide Mortensen, erhvervspolitisk kommentator.

Eva Berneke sender det signal til sin modpart, at hun er klar til offentligt at udstille det samlede klaviatur af inkompetence og uprofessionalisme i ATP/Udbetaling Danmarks projektstyring. ATP har billedligt hældt en bunke storskrald af i hendes indkørsel, og KMD-direktøren melder sig parat til at holde hver enkelt rusten cykel og defekt plæneklipper frem i lyset. Sådan vil hun dokumentere, hvor (u)kvalificeret der arbejdes med projektledelse hos finansgiganten. Det kan de så tænke over på Kongens Vænge. Just business, nothing personal.

Næste kapitel i drejebogen kan derfor blive et forlig. Hvis ATP kører konflikten i bund, vil KMD sørge for, at der kommer til at blæse beskidt vasketøj rundt i flere kilometers omkreds omkring Hillerød. Ikke noget drømmescenarie for en organisation, der i forvejen kæmper med et nødlidende projekt, bitre stridigheder med en leverandør og ævl og kævl om ansvaret. Men underholdningsværdien – den er upåklagelig. Fortsæt endelig.

BRANCHENYT
Læs også