Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hvor skal milliarderne komme fra? PostNord er ikke Dong

Kommentar: Det er svenskerne, der er blevet snydt i postfusionen med danskerne. En finansiel investor, der vil satse stort på en redningsaktion i PostNord, skal bydes velkommen.

Det er transportminister Ole Birk Olesen, der på vegne af den danske regering skal forsøge at finde finansieringen til en redningsplan for PostNord. Med en modvillig svensk medejer bliver det op ad bakke. 
Foto: Nikolaj Svennevig

Lad det stå helt klart. Det er danskerne, der har snøret svenskerne i den fælles postkoncern, PostNord. Selv om der eventuelt er trukket flere penge ud af det danske selskab, Post Danmark, end det svenske Posten Sverige, er ejerfordelingen med 40 pct. af aktierne til den danske stat og 60 pct. til den svenske stat klart i dansk favør. Når stemmefordelingen og dermed indflydelsen tilmed er lige fordelt, må svenskerne direkte føle sig snydt.

De danske politikere har næppe gjort deres intentioner om at digitalisere den offentlige sektor – og ikke mindst med hvilken hastighed – helt klart for deres svenske samarbejdspartner. Både de direkte og de indirekte konsekvenser har været voldsomme. Det offentliges kundeomfang er skrumpet gevaldigt, men det har skubbet på især den ældre generations brug af elektroniske medier og dermed væk fra forsendelser af breve...

BRANCHENYT
Læs også