Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Oliedirektør skal ud af Energinets bestyrelse

Kommentar: Lars Clausen er inhabil i Energinets bestyrelse, når han samtidig er direktør for selskabet, der vil købe raffinaderiet i Fredericia. Der må ikke herske tvivl om integriteten og uafhængigheden i statens infrastrukturselskab.

Bestyrelsesmedlem i Energinet.dk, Lars Clausen er en erfaren herre i den danske olie- og gasindustri med chefstillinger i Shell og Dong og en afstikker i den russiske gasgigant Gazprom. Han var tilmed topchef for IBM i nogle få måneder i 2015. Nu står han i spidsen for selskabet, der snart overtager Shell-raffinaderiet i Fredericia for en halv mia. kr.   
Foto: Arkiv Foto: IBM

Han bliver sendt uden for døren i bestyrelseslokalet, når det statslige infrastrukturselskab Energinet.dk diskuterer det forestående og påtvungne køb af Dongs olierør fra Nordsøen til raffinaderiet i Fredericia. Det er helt forståeligt, da Lars Clausen er direktør for det selskab, der har indgået en aftale om at købe raffinaderiet i Fredericia af Shell. Men det burde ikke være nødvendigt, for det er helt sort, at den tidligere Dong-, IBM- og Gazprom-chef overhovedet sidder i bestyrelsen. Han er nemlig inhabil.

Det må være en total blunder fra Energi-, Klima- og Forsyningsministeriet, at Lars Clausen blev indstillet til at sidde i Energinet.dk’s bestyrelse med mindre, han har fortiet sin forestående tilknytning til Dansk Olieselskab, der med bl.a. den randrusianske erhvervsmand Tommy Frank i ryggen bare afventer Shells forberedelse af de mange it-systemer for endeligt at få overdraget raffinaderiet i Fredericia...

BRANCHENYT
Læs også