Debat

Oliedirektør skal ud af Energinets bestyrelse

Kommentar: Lars Clausen er inhabil i Energinets bestyrelse, når han samtidig er direktør for selskabet, der vil købe raffinaderiet i Fredericia. Der må ikke herske tvivl om integriteten og uafhængigheden i statens infrastrukturselskab.

Bestyrelsesmedlem i Energinet.dk, Lars Clausen er en erfaren herre i den danske olie- og gasindustri med chefstillinger i Shell og Dong og en afstikker i den russiske gasgigant Gazprom. Han var tilmed topchef for IBM i nogle få måneder i 2015. Nu står han i spidsen for selskabet, der snart overtager Shell-raffinaderiet i Fredericia for en halv mia. kr.   
Foto: Arkiv Foto: IBM

Han bliver sendt uden for døren i bestyrelseslokalet, når det statslige infrastrukturselskab Energinet.dk diskuterer det forestående og påtvungne køb af Dongs olierør fra Nordsøen til raffinaderiet i Fredericia. Det er helt forståeligt, da Lars Clausen er direktør for det selskab, der har indgået en aftale om at købe raffinaderiet i Fredericia af Shell. Men det burde ikke være nødvendigt, for det er helt sort, at den tidligere Dong-, IBM- og Gazprom-chef overhovedet sidder i bestyrelsen. Han er nemlig inhabil...

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også