Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

GN-bestyrelsens pengebrænderi skal frem i lyset

Kommentar: GN Store Nords bestyrelse arbejder på at opbygge et tredje ben. Det kan give mening, men den gør godt i at fremvise resultaterne af de mange afbrændte millioner.

Nordmanden Per Wold-Olsen er bestyrelsesformand for GN Store Nord og derfor ankermanden bag teknologikoncernens omfattende bestræbelser på at opsøge og udvikle nye forretningsområder ved siden af de to kerneforretninger, høreapparater og headsets. 
Foto: Mik Eskestad Foto: Mik Eskestad

GN Store Nords bestyrelse nedsatte i 2011 en strategi-komité. Det lyder ufarligt. Men det er det slet ikke. Det skyldes primært to forhold. For det første er det slet ikke en strategi-komité, men mere en komité for forskning og udvikling af nye forretningsområder ved siden af de to kerneforretninger, høreapparater og headsets. For det andet brændes der penge af som aldrig før, uden at der er nogen gennemsigtighed med, hvad der kommer ud af de mange millioner.

GN Store Nord har efter voldsomme problemer med lønsomheden efter det mislykkede salg af høreapparatforretningen til schweiziske Sonova i 00’erne efterhånden fået styr på indtjeningen, sat væksten op i gear og tilkæmpet sig en teknologisk førertrøje. Det skal udnyttes, lyder meldingen fra bestyrelsen med den norske pharma-veteran Per Wold-Olsen for bordenden. ..

BRANCHENYT
Læs også