Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Derfor skal vi stoppe med at lytte til rød bloks trættende spin

Vi har samlet set verdens højeste skattetryk, skriver Joachim B. Olsen - uanset hvad venstrefløjen skulle mene.

Socialdemokratiets Peter Hummelgaard Thomsen skrev forleden på Facebook, at skatterne slet ikke er så høje i Danmark. En udmelding, der tangerer til det morsomme, når vi i Danmark samlet set har verdens højeste skattetryk.  

Han skriver, at ’hverken dansk økonomi eller vores samfund har brug for at sænke skatterne mere’. Det er Liberal Alliance og jeg dybt uenige i.

De næste mange måneder vil vi igen og igen høre Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Cevea og lederskribenterne på de venstreorienterede aviser prædike om, at dansk økonomi slet ikke har brug for lavere skatter. Og det er noget forbandet vrøvl.

De vil nemlig kun henvise til én skat, indkomstskatten. De vil formentlig indrømme, at den er høj, men derefter vil de sige, at i andre lande skal man selv betale diverse bidrag og forsikringer, og derfor er indkomstskatten slet ikke så høj alligevel. Faktisk vil de påstå, at Danmark er lidt af et skatteparadis. Og den absurde argumentation vil langt fra stoppe her.

De vil fuldstændig ignorere alle de andre skatter og afgifter, danskerne betaler. Og det er ikke peanuts. De vil også ignorere, at selv når man korrigerer for, at man i andre lande selv skal betale diverse bidrag og forsikringer, så har Danmark samlet set stadig verdens højeste skattetryk.

Venstrefløjen vil – som de nu engang elsker - påstå, at dansk økonomi slet ikke har brug for lavere skatter. Med det mener de, at så længe der er balance på de offentlige finanser, så er det underordnet, hvor velstående Danmark er. De vil også sige, at man ikke kan sænke skatten uden, at det går ud over den offentlige service. Det vil de påstå, selvom der allerede er gennemført reformer, som har frigjort 35 mia.

Regeringen har allerede udtrykt et ønske om at bruge 12 mia. af de 35 mia. på at ØGE det offentlige forbrug. De resterende 22 mia. vil altså sagtens kunne gives tilbage til borgernes lommer, hvor de hører til, i form af lavere skatter og afgifter.

Til sidst vil venstrefløjen kalde offentligt forbrug for investeringer. Det har deres presseafdelinger og spindoktorer nemlig fortalt dem klinger bedre i danskernes ører.

Forleden kom det frem, at Socialdemokraterne vil lave en såkaldt ’velfærdsalliance’ med Dansk Folkeparti og øge det offentlige forbrug med 25 mia. kr.

Det er komplet vanvittigt, når vi allerede har det tredje højeste forbrug i verden, og der er masser af muligheder for at effektivisere den offentlige sektor. Hvis danskerne skal have mere offentlig service, så skal den offentlige service blive billigere at producere, ikke dyrere.

Danskerne smider i forvejen alt for mange af deres egen tjente penge i statskassen. Det ville kun være på sin plads, hvis danskerne fik lov til at beholde flere af de penge, som de selv har tjent. Derfor skal vi stoppe med at lytte til rød bloks trættende spin om, at vi i Danmark slet ikke har så høje skatter.

Vi har samlet set verdens højeste skattetryk, og det skal for guds skyld ikke stige. Tværtimod.

BRANCHENYT
Læs også