Serier

Forgyldte Nets-ledere skal bindes på hænder og fødder

Kommentar: Nets er muligvis ved at blive solgt igen. Derfor skal de mange ledende medarbejdere med bonusaktier for milliarder afholdes fra at sælge, før der er en afklaring.

Børsnedturen i Nets
Adm. dir. Bo Nilsson var en glad mand, da Nets blev børsnoteret - nu kan han være på vej til at få nye ejere igen. 
Foto: Jens Dresling.

Nets’ ledelse leger med ilden. Det udskældte betalingsformidlingsselskab, der under stor tumult gik på børsen for snart et år siden, er efter sigende ombejlet af diverse interesserede industrielle og finansielle købere. De forhandler med bestyrelsen for at finde frem til en aktiekurs, som det vil være i aktionærernes interesse at sælge til og dermed lede til et anbefalet opkøbsforsøg. Den ansete erhvervsavis Financial Times skriver fredag, at en amerikansk kapitalfond indtager favoritrollen.

Men timingen er mildest talt følsom. Når Nets om tre uger har været børsnoteret i 360 dage, kan de ledende medarbejdere, der har deltaget i et meget generøst bonusprogram, sælge aktier for et par milliarder kroner og dermed høste en eksorbitant stor gevinst. I begyndelsen af juli lækkedes købsinteressen til nyhedsbureauet Bloomberg, og det fik hurtigt Nets til at bekræfte, at der havde været tilnærmelser, og at selskabet nu overvejede sine muligheder...

Læs også