Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Vås. Vi støtter også de små og mellemstore virksomheder

Det er skudt forbi skiven, når direktør Mikael Breinholst kritiserer Dansk Aktionærforening for kun at tænke på de store børsnoterede selskaber

Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening. Foto: Presse

Regeringens erhvervs- og iværksætterudspil er ikke røget så klart ind på lystavlen, som man nok har håbet på fra afsenderens side.

Det har desværre betydet, at mange af de gode intentioner, der ligger bag forslagene, er druknet i modstridende vurderinger fra det finansielle Danmark. Her beklager vi - ligesom direktør Mikael Breinholst gjorde i fredags - at udspillet ikke er blevet vurderet efter sin hensigt. Vi må til gengæld melde hus forbi, når Breinholst fremturer i en vildfarelse om, at Dansk Aktionærforening kun fokuserer på store, børsnoterede virksomheder.

Vi har støttet op om regeringens initiativer fra starten, og har holdt fanen højt under mudderkastningen. Vi erkender, og har gjort det fra starten, at der findes bedre og mere ideelle løsninger, end dem regeringen foreslår. Men vi hæfter os ved, at udspillene er vigtige skridt i den rigtige retning. Kritikere kan beskylde os for at være pragmatiske, men det må vi så leve med.

Det vigtige for os er, at helheden er i orden. Aktiesparekontoen er ikke så gunstig som den svenske ordning, men ses den i sammenhæng med de øvrige elementer i regeringens udspil, er også det tiltag en vigtig brik i bestræbelserne på at få skabt en god og robust aktiekultur i Danmark.

Vi er derfor meget tilfredse med udspillet, der søger at gøre op med en række af de problemer, som vi har peget på i årevis. Vi har som forening set en lang række danske virksomheder gå på børsen i udlandet, og vi har fulgt med dem, fordi de har været interessante også for danske investorer. I vores nyhedsbreve og magasiner har disse danske selskaber noteret i udladet fyldt stadig mere, og vores medlemmer har vist en stigende interesse for disse investeringsmuligheder. I en række af de noteringer, der har fundet sted på de svenske markeder, har der faktisk været et overtal af danske investorer, og vi er overbevist om, at vi med vores fokus har bidraget til interessen. På vores investordag i september er op mod en tredjedel af selskaberne mindre og mellemstore virksomheder, der handles på udenlandske markeder.

Vi er i høj grad med, når det drejer sig om spændende investeringsmuligheder i små og mellemstore vækstvirksomheder. Men vores væsentligste opgave er selvfølgelig at sikre, at vores medlemmer ikke risikomæssigt sætter deres investeringer og opsparing over styr. Det tyder alt heldigvis på, at de ikke gør. Derfor er der plads til også at bidrage med kapital til de mange spændende vækstvirksomheder, som forhåbentligt får luft under vingerne i takt med, at erhvervs- og iværksætterudspillet omsættes i praksis.

Af Leonhardt Pihl, direktør Dansk Aktionærforening.

BRANCHENYT
Læs også