Erhverv

Mikrochip-gigant vil købe rival for 662 mia. kr.

Den amerikanske mikrochip-producent Broadcom har gravet dybt på kistebunden og lagt historisk mange penge på disken i håbet om at købe konkurrenten Qualcomm.

Der er lagt op til verdenshistoriens største teknologikøb, hvis Broadcom får lov til at købe Qualcomm for 103 mia. dollars. Foto: Gregory Bull

Mikrochipproducenten Broadcom har lagt op til at gennemføre teknologiverdenens største opkøb nogensinde.

Selskabet byder på 103 mia. dollars, eller 662 mia. kr., for konkurrenten Qualcomm, fremgår det af koncernens hjemmeside. Regner man gælden med løber buddet op i 130 mia. dollars.

Ifølge Bloomberg vil Qualcomm, der blandt andet er bag chippene i Apples iPhones, modarbejde buddet. Argumentet er ifølge anonyme kilder, at summen ikke er høj nok.

Både Broadcom og Qualcomm er to af de største procenter af mikrochips på verdensplan, og regulatoriske myndigheder forventes derfor at stå skeptiske med konkurrencelovgivningen i hånden.

Går købet igennem, bliver Broadcom den tredjestørste producent af computerchips efter Intel og Samsung, skriver Bloomberg. Mikrochipgiganten Intel, der sidder solidt på mikrochips til computere, satser på at blive stærkere inden for mikrochips til smartphones. Det marked er Qualcomm og Broadcom store på, og en fusion mellem de to fastkiler Broadcom endnu bedre til det marked.

Qualcomm er i forvejen ved at lukke et køb af NXP Semiconductors til 47 mia. dollars, altså godt 300 mia. kr. 

Qualcomms aktiekurs har på det seneste været tynget af retssager, hvor Apple beskylder mikrochipproducenten for at misbruge sin ledende position på markedet til at booste sit overskud. Den seneste uge er kursen dog fløjet i vejret med hele 24 pct.

Læs også
Top job