Erhverv

Stenrig prins blev arresteret: Det har kostet ham milliarder

Den saudiarabiske prins Al-Waleed bin Talal er ikke bare blevet arresteret. Han er også blevet meget fattigere.

Foto: Prins Al-Waleed bin Talal har måttet se sit millliardimperium svinde kraftigt i værdi, efter at han er blevet arresteret. Foto: AP Photo/Majdi Mohammed, File

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, lyder et gammelt ordsprog. Den saudiarabiske prins Al-Waleed bin Talal er dog billedet på, at det ikke altid er lige sandt.

Siden han i weekenden blev arresteret, har han sideløbende kunnet se værdien af sit investeringsselskab, Kingdom Holding, styrtdykke.

Ifølge det norske erhvervsmedie Dagens Næringsliv har selskabet mistet 21 pct. af sin markedsværdi, og det svarer til et fald på 14 mia. kr. Da Al-Waleed bin Talal ifølge mediet ejer 95 pct. af selskabet, siger det sig selv, at det ikke bare har været skidt for selve investeringsselskabet, men også for den stenrige prins.

Prins Al-Waleed bin Talal kommer dog næppe foreløbig til at lide nogen større nød, idet alene Kingdom Holding fortsat har en markedsværdi på lidt over 51 mia. kr. Den 62-årige prins er et kendt ansigt i finansverdenen og har været aktionær i bl.a. General Motors, Apple og Citigroup.

Og så er han en af verdens rigeste mænd.

Anholdelsen af Al-Waleed bin Talal er en del af den saudiske konges indsats mod korruption. I alt er 11 prinser, fire ministre, en lang stribe tidligere ministre og kendte erhvervsmænd er blevet tilbageholdt.

De mange anholdelser ses af omverdenen som et tegn på, at den magtfulde kronprins i Saudi-Arabien, Mohammed bin Salman, er i fuld gang med at cementere sin plads som rigets efterfølger.

BRANCHENYT
Læs også