Erhverv

Verdens næstrigeste holdt sit løfte: Har foræret 175 mia. væk på 10 år

Warren Buffett deler ud af sin enorme formue - og det vil fortsætte efter hans død.

"Verdens bedste investor" Warren Buffett har givet en stor del af sin formue væk, og det vil forsætte selv efter hans død. Foto: Charles Sykes/AP

I 2006 sagde den amerikanske investorguru Warren Buffett, at han gradvist ville begynde at give det meste af sin enorme formue væk til velgørenhed.

Og mens andre har det meste i munden, så har Warren Buffett gjort alvor af sine løfter: I de seneste godt 10 år har han foræret i alt 175 mia. kr. væk til godgørende formål, skriver USAToday.

Senest fik fem fonde i alt næsten 20 mia. kr. i form af aktier i hans selskab Berkshire Hathaway. Modtagerne var fem fonde, der alle arbejder inden for velgørenhed. Den mest kendte er Bill & Melinda Gates Foundation.

Topchefen for Berkshire Hathaway er forsat god for omkring 70 mia. dollars og er, ifølge opgørelsen fra Forbes, verdens næstrigeste mand - lige efter Bill Gates fra Microsoft.

Buffett har lovet, at han vil blive ved med at give disse aktiedonationer, og at det vil fortsætte efter hans død.

»Hr. Buffett forventer at give alle sine Berkshire-aktier til velgørenhed gennem årlige gaver, og at det hele vil være afsluttet 10 år efter at hans bo er opgjort (efter hans død, red.),« hedder det i en meddelelse fra Berkshire Hathaway.

Sammen med Bill Gates lancerede Warren Buffett i 2010 initiativet "Giving Pledge", der opfordrede verdens rige til at »give hovedparten af deres formuer« tilbage til samfundet.

Initiativet havde oprindeligt 40 deltagere, men antallet er nu oppe på 170 meget rige mennesker med store formuer fordelt på 21 lande.

Læs også
Top job