Erhverv

Danske Bank risikerer milliardbøder grundet hvidvask

Nye oplysninger om hvidvask i Danske Bank medfører, at banken risikerer bødestraffe.

Foto: Colourbox

Flere mistænkelige kunder har foretaget lyssky handler med værdipapirer ved en metode kaldet spejlhandler i den estiske filial. Ifølge ekspert er metoden velegnet til at hvidvaske penge.

Det skriver Berlingske Business.

Fire af de mistænkelige kunder er ifølge amerikanske medier kendt for at foretage lignende handler i den tyske storbank Deutsche Bank, der tidligere på året fik milliardbøder for lyssky handler.

Ekspert i hvidvaskreglerne og direktør for firmaet Revisorjura.dk Jakob Dedenroth Bernhoft påpeger, at det er en yderst mistænkelig sag.

- Alt det her tyder på, at Danske Bank er blevet udnyttet groft af nogle bagmænd, der ville have rubler ud af Rusland uden myndighedernes viden. Og banken var med til at stable en velfungerende hvidvaskmaskine på benene, som ville være blevet stoppet med det samme, hvis Danske Bank havde overholdt hvidvaskreglerne, siger Jakob Dedenroth Bernhoft til Berlingske Business.

I starten af året fik Deutsche Bank bøder for over 4 mia. kr., da britiske og amerikanske myndigheder mente, at den tyske storbank havde seriøse mangler i hvidvaskkontrollen. Danske Bank er nu havnet i en lignende situation.

BRANCHENYT
Læs også