Erhverv

Honda må tilbagekalde 900.000 biler

Allerede tidligere i år måtte den japanske bilgigant tilbagetrække mere end 2 mio. køretøjer.

Det er Honda Odyssey-modeller som eksempelvis denne, som trækkes tilbage. Foto: Mary Altaffer

900.000 køretøjer. Det skal den japanske storvirksomhed Honda trække tilbage, efter der er fundet en fejl med sæderne, som kan tippe forover. Det drejer sig om Honda Odyssey-modeller fra 2011-2017.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsagenturet har bilproducenten rapporteret 46 mindre skader grundet sæderne, som befinder sig på minibussens anden række. Ved moderat til hård opbremsning kan sæderne tippe forover.

Af de 900.000 biler er 800.000 solgt i Nordamerika, skriver USA Today, mens Reuters påpeger, at kun 2.000 af bilerne befinder sig uden for selvsamme område.

Honda har meldt ud, at der arbejdes på en måde at reparere skaden på, hvilket vil være gratis for kunder, som ejer en af modellerne. Indtil da har bilgiganten lagt instrukser op på sin hjemmeside, som forklarer, hvordan man sætter sæderne ordentligt sammen, så de ikke tipper.

Det er ikke første gang, at Honda ser sig nødsaget til at tilbagekalde en række køretøjer. I sommer var den japanske bilproducent ude for det samme, da mere end 2,1 mio. biler verden over måtte tilbagekaldes, fordi en fejl i en batterisensor medførte brandfare.

BRANCHENYT
Læs også