Erhverv

Bilforhandler ramt af konkurs: Ansat mistænkt for millionbedrageri

Bilforhandleren AutoCompagniet er trods pæne overskud de seneste år nu gået konkurs. En tidligere ansat er mistænkt for bedrageri.

AutoCompagniet har siden 2011 haft pæne overskud. Men til sidst kneb det med likviditeten, og nu er selskabet gået konkurs. Foto: Screendump fra AutoCompagniets hjemmeside

Påstået bedrageri har været med til at koste den københavnske bilforhandler AutoCompagniet livet.

I sidste uge begærede AutoCompagniet nemlig sig selv konkurs ved Skifteretten i Roskilde, og en medvirkende årsag er, at en tidligere medarbejder er anklaget for at have bedraget bilforhandleren for et millionbeløb.

Det fortæller Michael Elkiær Andersen fra Brammer Advokater, der er kurator i konkursboet efter AutoCompagniet.

»Det påståede bedrageri bestod i, at den tidligere medarbejder udarbejdede falske fakturaer, og på den måde kanaliserede penge fra firmaet og over til sig selv,« siger han til Finans og forklarer, at sagen er politianmeldt, men endnu ikke afsluttet.

I det seneste regnskab fra AutoCompagniet er tabet fra det påståede bedrageri bogført til at være på omkring 1,5 mio. kr.

Skulle den bedragerimistænkte blive erklæret erstatningsansvarlig, regner AutoCompagniet dog ikke med at se sine penge igen. Ifølge virksomhedens vurdering er det nemlig »ikke sandsynligt, at medarbejderen har den nødvendige betalingsevne«, som der står i det seneste regnskab fra AutoCompagniet.

Trods tabet fra det påståede bedrageri blev det alligevel til et overskud på knap 1 mio. kr. i 2016, og siden sin grundlæggelse i 2011 har AutoCompagniet haft kontinuerlige overskud. Det toppede i 2015 med et overskud efter skat på 6,5 mio. kr.

Alligevel havde bilforhandleren problemer med likviditeten, inden den altså selv begærede sig konkurs.

»Kombinationen af det påståede bedrageri og de seneste måneders uro om registreringsafgiften har presset selskabets likviditet i en grad, så det til sidst ikke kunne betale sine regninger,« siger Michael Elkiær Andersen.

Advokaten henviser til de politiske forhandlinger, der foregik tidligere på året, som fik salget af biler til at dykke markant, mens forhandlingerne stod på.

Finans har været i kontakt med AutoCompagniets ejer og adm. direktør, Søren Steen Rasmussen, men han har ikke ønsket at udtale sig og henviser i stedet til konkursboets kurator.

Læs også