Erhverv

Apples telefoner er lavet af kinesiske børn

Elektronik fremstillingsvirksomhed, tvinger unge teenagere til at arbejde overtid, grundet bagud produktion af Apples iPhones.

Foto: Imaginechina via AP Images

Foxconn, der producerer dele til Apples iPhones, benytter sig af børnearbejde i Kina. Fabrikken i Zhengzhou har været bagud med produktionen af den nye iPhone X og har derfor tvunget unge teenagere til at arbejde overtid.

Det skriver Financial Times.

- Vores skole tvinger os til at arbejde her (Foxconn red.). Arbejdet har intet at gøre med vores skolegang, siger en anonym kinesisk pige til Financial Times.

Hun har produceret op mod 1.200 kameraer om dagen til den nye iPhone X.

Ifølge Foxconn er der tale om et praktikprogram for teenagere, der er "blevet iværksat i samarbejde med den lokale regering og flere skoler i Kina."

De unge arbejder i gennemsnittet 11 timer om dagen, hvilket er mere, end hvad Kinas lovgivning tillader.

Den nye iPhone X skulle have været lanceret i september, men Apple har oplevet problemer med produktionen. Derfor er salgsdatoen blevet udskudt til november. Problemerne satte sit præg på Foxconns seneste kvartalsregnskab, der berettede om et fald i indtjeningen på 39 pct.

Ifølge en anonym Foxconn-medarbejder er perioden august til december selskabets højsæson. I denne periode har Foxconn op mod 300.000 ansatte på fabrikken i Zhengzhou.

BRANCHENYT
Læs også