Erhverv

Lego-søsterens pengetank henter Saxo Bank-profil

Teis Knuthsen forlader Saxo Bank og skal fremover forvalte investeringer for Kirk Kapital.

Teis Knuthsen, investeringsdirektør i Saxo Bank, skifter til en tilsvarende stilling i Kirk Kapital. Foto: Charlotte De La Fuente.

Det bliver penge med rod i Lego-klodser og ikke finansielle væddemål, den hidtidige investeringsdirektør i Saxo Bank Teis Knuthsen fremover skal forvalte.

Knuthsen forlader nemlig ifølge en pressemeddelelse Saxo Bank til fordel for Kirk Kapital, et selskab, der forvalter formuen for Kirk Johansen-familien, der består af Kjeld Kirk Kristiansens søster, Gunhild Kirk Johansen, og hendes tre sønner, Casper Kirk Johansen, Morten Kirk Johansen og Anders Kirk Johansen.

Familien blev købt ud af Lego i 2007 og har i det efterfølgende årti placeret en formue i ejendomme, skibe, flyleasing og en lang række andre brancher. Selskabet talte ifølge seneste regnskab 17 datterselskaber og 11 associerede virksomheder og aktiver for i alt 6,6 mia. kr.

Knuthsen, der i en årrække har været et højt profileret ansigt udadtil for Saxo Bank, får ansvaret for Kirk Kapitals likvide investeringer - og altså ikke umiddelbart for de mange direkte investeringer i unoterede aktiver, selskabet også har. Kirk Capital er ifølge pressemeddelelsen fordelt ca. ligeligt på strategiske og finansielle investeringer for indeværende.

»Vi får nu en både erfaren og meget kompetent mand i spidsen for Kirk Kapitals likvide investeringer. Teis Knuthsen har gennem en årrække vist, at han er en af landets dygtigste på sit felt, og han passer perfekt ind i det set up, der nu er bygget op omkring Kirk Kapital. Så jeg glæder mig rigtig meget til, at han begynder sit virke her,« lyder det i pressemeddelelsen fra Kim Gulstad, der i maj i år tog over som adm. direktør i Kirk Capital.

Knuthsen kom til Saxo Bank i 2012. Før det har han tidligere været i Danske Bank og Nykredit.

BRANCHENYT
Læs også