Erhverv

Torm bliver nu børsnoteret i USA

Med en dobbeltnotering forventer Torm at kunne tiltrække flere investorer og gøre aktien mere synlig for internationale investorer.

Til stor tilfredshed for adm. direktør Jacob Meldgaard bliver Torm nu børsnoteret i USA. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen

Fra den 11. december bliver det muligt at handle Torms aktier på den amerikanske Nasdaq-børs i New York.

Det amerikanske børstilsyn, SEC, har afsluttet sin gennemgang af Torms registreringserklæring og på den første handelsdag den 11. december har Torms aktionærer mulighed for at overføre og handle A-aktier på både Nasdaq i København og Nasdaq i New York.

Med dobbeltnoteringen ønsker Torm med tiden at øge likviditeten i A-aktierne, og Torm vurderer, at dobbeltnoteringen vil tiltrække flere investorer og gøre aktien mere synlig for internationale investorer. Det vil styrke Torms strategiske og finansielle fleksibilitet, hedder det i en meddelelse fra selskabet.

»Vi er glade for, at vi kan give vores aktionærer mulighed for at handle Torm-aktier på en amerikansk børs,« siger Jacob Meldgaard, adm. direktør i Torm, i meddelelsen.

I København har Torms a-aktier symbolet »TRMD A«, mens de i New York får symbolet »TRMD«. Der udstedes ikke nye aktier i forbindelse med dobbeltnoteringen.

Torm dækker i december omkostningerne hos den danske og amerikanske værdipapircentral for aktionærer, der ønsker at flytte deres aktier mellem de to børser.

BRANCHENYT
Læs også