Erhverv

I går slog Tesla rekord - om få måneder bliver den slået

Verdens største litium-ion batteri fra Tesla blev opsat i Sydaustralien natten til d. 1. december. Men konkurrenterne fra Hyundai har ambitioner om at installere et endnu større et til februar.

Tesla har netop bygget verdens største litium-ion batteri. Men snart bliver rekorden slået af sydkoreanske Hyundai. Foto: AP/Rich Pedroncelli

Verdens største batteripark åbnede natten til fredag, da Teslas litium-ion batteri blev sat op i Sydaustralien og koblet på et vindkraftværk drevet af den franske virksomhed, Neoen. Men allerede nu planlægger sydkoreanske Hyundai at producere et batteri med 50 pct. større kapacitet. Det skriver det norske medie e24 og Bloomberg.

Tesla-batteriet har en kapacitet på 100 megawatt, kan lagre op til 129 megawatt-timer el, hvilket er nok til at forsyne 30.000 husstande med strøm. Produktionen af det var noget af et sats fra den excentriske frontfigur Elon Musk, som gav sig selv 100 dage til at færdiggøre og levere batteriet for at afhjælpe områdets ustabile strømnet. Hvis projektet fejlede, havde Musk lovet at betale regningen.

Men Tesla-stifteren får knap nok tid til at glæde sig over, at hans virksomhed har produceret verdens største litium-ion batteri. Til februar vil Hyundai Electric & Energy nemlig levere et batteri med en kapacitet på 150 megawatt i den sydkoreanske havneby, Ulsan.

Analytiker hos BNEF Ali Asghar, siger ifølge Bloomberg, at man kan se frem til flere af den slags projekter.

»Musk har sat et pejlemærke for, hvor hurtigt man kan installere og tage et batteri af den størrelse i brug,« siger Asghar, der forklarer, at de lavere omkostninger forbundet med den slags energi, gør dem til et »overbevisende alternativ i mange af verdens regioner,« og at der »allerede nu er større projekter end Teslas i gang.«

Australien er et af de lande i verden med størst Co2-udslip pr. indbygger.

Læs også
Top job