Erhverv

Mediesky erhvervsmand scorer kassen på aktier

Niels-Henrik Henriksen blev rig på at grundlægge og sælge tøjmærket Saint Tropez. De seneste år har aktier og ejendomme lagt betydelige summer til hans formue.

Niels-Henrik Henriksen solgte i begyndelsen af dette årtusinde tøjkæden Saint Tropez til tøjkæmpen IC Group. Foto: Lasse Kofod

Man tager vist ikke munden for fuld ved at kalde den nordsjællandske erhvervsmand Niels-Henrik Henriksen for både diskret og mediesky.

For gennem en årrække er han fløjet under radaren i den brede offentlighed, har ikke stillet op i medierne eller lagt et billede ud af sig selv på internettet.

Det til trods for, at Niels-Henrik Henriksen har meget at være stolt af.

De seneste fem år har der været et samlet overskud efter skat på 249 mio. kr. i hans personlige selskab Terra Nova, hvorfra han har ejerandele i en række virksomheder, og hvis hovedaktivitet er investering i børsnoterede værdipapirer og ejendomme.

Senest blev det i 2016/2017 til et overskud på 84,6 mio. kr. Det har bragt egenkapitalen i Terra Nova op på 492,1 mio. kr., viser et nyt regnskab fra selskabet.

Overskuddet på 84,6 mio. kr. skyldes »betydelige gevinster på aktier og anparter«, som der står i regnskabet fra Terra Nova.

Niels-Henrik Henriksen grundlagde og var i en lang årrække topchef i tøjmærket Saint Tropez. Men i begyndelsen af dette årtusinde solgte han Saint Tropez til tøjgiganten IC Companys, der nu hedder IC Group og er noteret på fondsbørsen i København.

Salget af Saint Tropez indbragte Niels-Henrik Henriksen en fortjeneste på 21,1 mio. kr.

Det beløb har han som sagt siden mangedoblet på at investere i børsnoterede aktier og være involveret i ejendomsprojekter.

Han har flere byggeselskaber med den aarhusianske byggematador Mogens de Linde og har en forretning kørende med Torben Røsler, tidligere hovedaktionær og bestyrelsesformand i Lyngby Boldklub.

Men Niels-Henrik Henriksen er også stadig aktiv inden for tøjverdenen, da han driver og er medejer af tøjvirksomheden Neo Noir, som de seneste år har haft pæne millionoverskud.

Finans har spurgt Niels-Henrik Henriksen, om han har ønsket at medvirke i denne artikel. Det har han dog afslået.

Læs også
Top job