Erhverv
0

Google eskalerer teknologi-krig mod Amazon

Det er slut med at bruge videostreamingtjenesten YouTube på to Amazon-enheder. Google har blokeret muligheden og eskalerer konflikten mellem de to it-giganter.

Google eskalerer nu konflikt med Amazon. Foto: AP Photo/Virginia Mayo

Der er udbrudt konflikt i den amerikanske teknologi-branche mellem storspillerne Amazon og Google.

Fejden mellem de to it-virksomheder eskalerede igen tirsdag, da Google meddelte, at de nu vil blokere videostreamingtjeneste YouTube, så den ikke længere kan bruges på to af Amazons enheder. Samtidig kritiserer Google også Amazon for ikke at sælge Google-hardware.

Det skriver Reuters.

Konflikten er den seneste i Silicon Valley, der sender kunderne ind i krydsilden mellem de store konkurrenter.

Amazon og Google, som ejes af Alphabet Inc, konkurrerer på flere mange områder inden for alt fra cloud computing og onlinesøgning, til salg af stemmestyrede gadgets som Google Home og Amazon Echo Show.

Derfor er der meget på spil for dem begge. Folk i teknologibranchen forventer, at betjeningen af computere via stemmestyring vil blive udbredt, og her er det langt fra afgjort, om det vil blive Amazon, Google eller et helt tredje firma, der vil dominere. Amazons løsninger med stemmestyring har dog indtil nu slået Googles bud, viser en undersøgelse fra tidligere i år fra forskningsfirmaet eMarketer, skriver Reuters.

Google forklarer i en udtalelse sin utilfredshed med, at »Amazon ikke sælger Google-produkter som Chromecast og Google Home, og ikke gør (sin) Prime Video tilgængelig for Google Cast-brugere, og i sidste måned holdt op med at sælge nogle af Nests nyeste Produkter (Nest er et søsterselskab).

»I betragtning af denne manglende gensidighed støtter vi ikke længere YouTube på Echo Show og Fire TV. Vi håber, vi kan nå til enighed om hurtigt at få løst disse problemer,« siger Google ifølge Reuters.

I et modsvar lyder det fra Amazon, at »Google sætter en skuffende præcedens ved selektivt at blokere adgang for kunder til en åben hjemmeside,« ifølge Reuters.

Samtidig gør it-virksomheden sine kunder opmærksom på, at de så længe konflikten raser mellem de to selskaber i stedet kan få adgang til YouTube via internettet - ikke en app - på enhederne.

BRANCHENYT
Læs også