Erhverv

Anders Holchs firma krævede, at kommune lukkede nyrenoveret rasteplads

Bestseller har krævet en offentlig rasteplads lukket, for at modekoncernen ville betale til udsmykningen af to rundkørsler ved sit hovedkvarter.

Anders Holch Povlsen er ejer af og adm. direktør i Bestseller, som har presset på for at lukke en nyrenoveret rasteplads nær virksomhedens hovedkvarter. Bestseller ser ingen sammenhæng med sagen i Aarhus, hvor Anders Holch Povlsen har overtalt kommunen til at flytte en vej. Foto: PR Bestseller.

Tøjmilliardæren Anders Holch Povlsen har ikke kun betalt for at flytte en kommunal vej væk fra sit gods i Aarhus, som Finans kunne fortælle torsdag.

Hans milliardvirksomhed, modekoncernen Bestseller, har også været med til at presse en lukning igennem af en nyrenoveret, offentlig rasteplads ved Bestsellers hovedkvarter i Brande.

Bestseller har krævet, at rastepladsen blev nedlagt, for at virksomheden ville være med til at betale for udsmykningen af to motorvejsrundkørsler, som også ligger ved Bestsellers hovedkvarter.

Bestsellers krav om at lukke den meget brugte rasteplads blev stemt igennem af teknik- og miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune. Udvalgets to socialdemokrater stemte dog imod forslaget. Én af dem er Kirsten Hoffmann.

»Det var vanvittigt og absurd at lukke den rasteplads. Vi har i længere tid vidst, at Bestseller følte sig generet af rastepladsen og har forsøgt at håndtere det problem ved at renovere rastepladsen og indføre andre tiltag. Men det var alligevel ikke nok,« siger hun til Finans.

Bestseller har været utilfreds med mængden af affald og overnattende lastbilschauffører på rastepladsen.

Ikast-Brande Kommune brugte sidste efterår, ifølge Kirsten Hoffmann, 250.000 kr. på at renovere rastepladsen. Samtidig blev der indført tidsbegrænsning for parkering på pladsen, ligesom det blev besluttet ikke at finde midler til en flytning af pladsen.

»Rastepladsen fik i efteråret nyt slidlag og fremstår i dag pæn og ren. Der er desuden sket en væsentlig reduktion i lastbilsparkeringen. Bestseller ønsker dog stadig, at rastepladsen skal nedlægges, hvis Bestseller skal indgå i udsmykningen af rundkørslerne,« står der i et dokument fra sagen, som er dateret til august i år.

Det er denne rasteplads, der nu er blevet lukket:

Men trods påstanden om en ren og pæn rasteplads med mindre lastbilsparkering er problemet ikke løst, ifølge Henrik Engedahl (V), formand for teknik- og miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune.

Derfor stemte han og fire partikolleger for at lukke rastepladsen efter anmodningen fra Bestseller.

»Rastepladsen blev fortsat misligholdt, og reglerne blev ikke overholdt,« siger Henrik Engedahl om, hvorfor han stemte for forslaget.

Var rastepladsen blevet lukket, hvis Bestseller ikke havde ønsket det?

»Det er et hypotetisk spørgsmål. Jeg ønsker ikke at sige mere om denne sag,« siger han.

I slutningen af oktober blev rastepladsen midlertidigt lukket og indhegnet i et halvt år til stor frustation for borgere og brugere, har lokale medier berettet.

Det kommende teknik- og miljøudvalg skal afgøre, hvad der permanent skal ske med rastepladsen.

I dokumentet fra sagsfremstillingen fremgår det, at »der næppe er nogen tvivl om, at behovet for en holdeplads er til stede«. Vurderingen fra kommunen var samtidig, at en nedlæggelse af pladsen ville betyde, at rabatten i stedet ville blive brugt til parkering.

Ifølge Kirsten Hoffmann (S) parkerer lastbiler nu blot tæt på skoven ovre på den anden side af vejen.

Op til lukningen af rastepladsen havde Bestseller fortsat oplevet store mængder affald og efterladenskaber på pladsen, fortæller virksomhedens kommunikationschef, Jesper Stubkier.

Vil Bestseller fortsat deltage i udsmykningerne af rundkørslerne, hvis rastepladsen åbner igen til april?

»I Bestseller ønsker vi at være med til at skabe en flot indgang til Brande med forskønnelse af de to rundkørsler – men hvis man samtidig har en rasteplads fyldt med affald lige ved siden af, giver det ikke så meget mening. Derfor afventer vi fortsat en endelig afgørelse på status for rastepladsen,« skriver Jesper Stubkier i en mail til Finans.

Han ser i øvrigt ingen sammenhæng mellem sagen i Aarhus, hvor Anders Holch Povlsen har overtalt kommunen til at flytte en vej, og sagen i Brande hvor kommunen nu har nedlagt en rasteplads efter ønske fra Bestseller.

Læs også
Top job