Erhverv

Kåre Schultz indtager nyt topjob: Overvejer at fyre 10.000

Som ny topchef i den israleske medicinalkæmpe Teva er Kåre Schultz klar til at skære 10.000 stillinger væk, skriver Bloomberg.

Kåre Schultz overvejer at fyre op mod 10.000 i medicinalkæmpen Teva.

Han har knap sat sig i direktørstolen, før store ændringer er på bordet hos medicinalkæmpen Teva Pharmaceutical Industries.

Danske Kåre Schultz, tidligere topchef i medicinalselskabet Lundbeck, overvejer nu at fyre op mod 10.000 hos israelske Teva.

Det skriver Bloomberg.

Allerede fra første arbejdsdag i spidsen for den israelske medicinalgigant er Kåre Schultz - kendt som »Hard-Kåre« gået til angreb på selskabets store gæld.

Udsigter til fyresedler til flere tusinder medarbejdere kommer nu som en konsekvens af Kåre Schultzs jagt på at at reducere udgifterne med 1,5 mia. dollars - til 2 mia. dollars i løbet af de kommende to år.

Lidt mindre end halvdelen af nedskæringerne er forbundet med forsknings- og udviklingsudgifterne, forlyder det ifølge Bloombergs kilder. Medicinalselskabet vil heller ikke fortsætte et aktieudbud på kort sigt. Tevas aktie steg samtidig til sit højeste i næsten to måneder.

Der er endnu ikke truffet nogen endelig beslutning, og antallet kan meget muligt blive ændret, men 5.000 til 10.000 afskedigelser er hvad, der er på tegnebrættet.

Massefyringerne svarer til mere end 15 pct. af den samlede medarbejderstab, men den nye strategi skal hjælpe Kåre Schultz styre Teva på rette vej, efter selskabet har set sin aktie dykke til sit laveste niveau i 17 år

På fyringsfronten har Kåre Schultz som ny adm. direktør allerede gjort sig bemærket i medicinalgiganten. Lidt mindre end fire uger efter han tog over i kriseramte Teva var tre af koncernens topchefer færdige.

Fyringerne kom som en massiv og »nødvendig« restrukturering af ledelsen, fremgik det af en selskabsmeddelelse fra Teva. Samtidig har Kåre Schultz meddelt, at han her i december vil fremlægge en detaljeret plan for, hvordan Teva igen kommer på ret kurs. Men selskabets markedsværdi er indtil nu fortsat med at falde på omkring 15,2 mia. dollar, skriver Bloomberg.

BRANCHENYT
Læs også