Erhverv

Danske Muuto solgt til amerikanere for 1,9 mia. kr.

Designvirksomheden Muuto er blevet solgt for næsten 2 mia. kr. Dermed får kapitalfonden Maj Invest en særdeles god exit efter tre års ejerskab.

Muuto er en af de danske designvirksomheder, som er vokset kraftigt i flere år. Her ses stifterne, Kristian Byrge (tv.) og Peter Bonnen. Muuto er en af de danske designvirksomheder, som er vokset kraftigt i flere år. Her ses stifterne, Kristian Byrge (tv.) og Peter Bonnen. Foto: Stine Bidstrup

Den danske designkomet Muuto er blevet solgt til amerikanske Knoll for 300 mio. dollars (1,9 mia. kr.).

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Muuto har de seneste år haft stor succes med salget af skandinavisk design -  bl.a. lamper, puder, knagerakker og stole - og stifterne Kristian Byrge og Peter Bonnén solgte tilbage i 2014 45 pct. af virksomheden til kapitalfonden Maj Invest. Muuto fik et driftsresultat (Ebitda) på 78 mio. kr. i 2016.

»Knoll er det perfekte, permanente hjem for Muuto. Vi er stolte af at have opbygget en forretning over det seneste årti, der præsenterer det bedste skandinaviske design og som er relevant for kunder, der søger skønhed, elegance og en god pris,« skriver de to stiftere i meddelelsen.

Muuto vil fortsat være baseret i København og vil fortsætte som et selvstændigt selskab og målet er, at forretningen skal være dobbelt så stor om 3-5 år, lyder det fra Knoll. Det skal blandt andet ske ved at øge Muutos synlighed på det amerikanske marked.

Salget har været undervejs et stykke tid, men som flere kilder sagde til Finans i mandags, så har evt. købere set en risiko ved at købe Muuto, da man har været i tvivl om, hvorvidt firmaet er for afhængig af stifterne og deres evne til at ramme den rigtige smag.

Det er FIH Partners, der har stået for salget af Muuto.

Læs også