Stod bag Mobilepay: Nu sælger firmaet fremtiden til giganterne Novo og Coloplast
Virksomheden Trifork eHealth fintrimmer iværksætter-virksomheder og leverer digitale løsninger til medicinalgiganter
I kampen for fremtidens digitale behov i sundhedssektoren har it-virksomheden Trifork skabt et unikt og succesfuldt forretningskoncept.
Virksomheden har nemlig fundet ud af, at hvis man skal være først med innovative løsninger til medicinalindustrien, så må man kigge i vækstlaget af iværksættere.
Og det lader til at have været en succesfuld strategi, da Triforks selvstændige virksomhed eHealth kun har eksisteret i knap to år, men allerede nu har prominente kunder som Novo Nordisk og Coloplast i porteføljen.
Således køber Trifork eHealth sig ind i nystartede digitale virksomheder og får dem til at vokse og modne, så deres digitale løsninger bliver interessante for de store medicinalkoncerner.
»Hvis man både kan favne de små nystartede virksomheder med de gode løsninger og samtidig lære af de store medicinalkoncerner, så får man det bedste fra begge verdener,« siger Daniel Daugaard, direktør og stifter af Trifork eHealth.
Ifølge direktøren kommer alt ny innovation med en masse fejl, og der er ofte ikke plads til at fejle i store koncerner, når der laves nye tiltag. Det er her, Trifork eHealth har fundet sin niche.
»Når vi tror på en teknologi eller en ny virksomhed, kan de få lov fejle en masse gange. Og når vi endelig har et produkt af meget høj kvalitet, kan vi sælge det til medicinalvirksomhederne,« siger Daniel Daugaard.
Trifork eHealth er en selvstændig virksomhed, der ejes af Trifork, der specialiserer sig i at sælge og udvikle it-løsninger til den finansielle- og offentlige sektor i Danmark. Virksomheden stod bl.a. bag udviklingen af det populære betalingsmiddel Mobilepay i samarbejde med Danske Bank.
Ideen til Trifork eHealth blev udtænkt af Daniel Daugaard. Han har en fortid som forretningskonsulent hos Novo Nordisk, hvor han arbejdede i fem år, inden han droppede jobbet for at forfølge sin idé. Han havde nemlig set, hvorledes medicinalindustrien havde svært ved at omstille sig til digitaliseringen.
»Medicinalvirksomhederne er meget professionelle, men fokuserer ofte kun på deres kerneprodukt. Min idé var at bygge digitale øko-systemer op omkring deres produkter, som yderligere booster konkurrencedygtigheden,« siger han.
Digitalisering af sundhedssektoren er også blevet et varmt emne for danske politikere. Senest har en økonomiaftale mellem regeringen og regionerne besluttet at sætte ambitiøse mål for digitalisering i sundhedsvæsenet i de kommende år.
»Vi rammer ind i en tid, hvor alle medicinalvirksomhederne efterspørger digitale løsninger, men hvor meget få udviklingshuse besidder kompetencerne til at levere dem. Derfor har vi godt et momentum lige nu,« siger Daniel Daugaard, der samtidig fortæller, at virksomheden har ansat 25 ingeniører og har fået samarbejdspartnere som Apple og IBM.