Erhverv

Milliardær giver igen penge til kriseramt boligkæde

Det er kun et halvt år siden, at Daells Bolighus fik tilført kapital. Nu er det sket igen.

Milliardæren Kurt Daell har igen givet Daells Bolighus økonomisk hjælp. Foto: Ulrich Borch Foto: Ulrich Borch

Den skrantende boligkæde Daells Bolighus har for fjerde gang på under to år fået en kapitalindsprøjtning.

I begyndelsen af december blev der ifølge cvr-registeret tilført kæden 20 mio. kr. fra ejeren, rigmanden Kurt Daell og sønnen Erling Daell.

Daells Bolighus
  • Daells Bolighus blev grundlagt i 1910 (dengang under navnet Daells Varehus) og er i dag en del af Harald Nyborg-koncernen, der også ejer Jem & Fix.
  • For bordenden sidder detaillegenden Kurt Daell, tidligere direktør i Daells Bolighus og ejer af Harald Nyborg og Jem & Fix, mens hans ældste søn, Erling Daell, er en del af bestyrelsen.
  • Daells Bolighus har otte bolighuse rundt om i landet. De ligger i Glostrup, Hillerød, Holbæk, Kolding, Odense, Slagelse, Vordingborg og Frederikshavn.

Senest blev der i juni skudt 20 mio. kr. i Daells Bolighus, der driver otte bolighuse landet over. Med den nye friske kapitalforhøjelse i begyndelsen af december er der i 2016 og 2017 blevet tilført i alt 85 mio. kr. til kæden.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra Arne Gerlyng-Hansen, adm. direktør i Harald Nyborg-koncernen, som driver Daells Bolighus. Men Arne Gerlyng-Hansen er endnu ikke vendt tilbage på Finans' henvendelser.

For knap et år siden udtalte han sig til Finans om de to kapitaltilførsler, der blev lavet til Daells Bolighus i 2016 på henholdsvis 20 og 25 mio. kr.

»Da vi har skullet lave mange investeringer i løbet af året, har vi haft behov for kapital,« sagde Arne Gerlyng-Hansen.

Daells Bolighus har de seneste 10 år samlet tabt næsten 180 mio. kr., og det seneste regnskab fra 2016 bød på et rekordstort og »utilfredsstillende« underskud på 38,5 mio. kr.

Udover at tumle med store milliontab har Daells Bolighus haft travlt med at skifte ud på direktionsgangen. I 2015 nåede boligkæden at have tre adm. direktører; først Carsten Rojh og så René Rottgarn, der kun nåede at styre boligkæden i otte måneder, inden han blev afløst af Gert Sand, som nu er Daells Bolighus' adm. direktør.

Den officielle ejer af Daells Bolighus er Harald Nyborg-koncernen, som ejes af Kurt og Erling Daell, der tilsammen har en formue på omkring 2,5 mia. kr.

Læs også