Erhverv

Her er de rigeste sportsstjerner gennem tiderne - Messi blot nummer 16

Bliver man en stor sportsstjerne, følger økonomien i den grad med. I hvert fald, hvis man spiller fodbold, basketball eller golf.

Lionel Messi er ubestridt en af verdens største sportsstjerner. Hvis tingene flasker sig til sommerens VM-slutrunde i fodbold, kan Danmark møde ham og resten af det argentinske landshold i ottendedelsfinalen. Foto: Francisco Seco

Rig, rigere, Michael Jordan. Den tidligere basketball-superstjerne er med afstand den sportsstjerne, der historisk har tjent flest penge. Målt i 2017-dollars har han tjent 1,85 mia. dollars gennem sin mangeårige karriere som spiller i Chicago Bulls.

Det er 185 mio. dollars mere end nummer to på listen, den tidligere golfstjerne Tiger Woods, skriver Forbes.

Han har de seneste år været ramt af en større nedtur i sit privatliv, og han har siden utroskabsskandalerne begyndte at rulle aldrig kunnet genfinde det storspil, der i en æra med afstand gjorde ham til verdens bedste golfspiller.

Den rigeste fodboldspiller i historien næppe specielt overraskende David Beckham, der udover at have tjent store summer på sin fodboldevner har været i stand til at skabe et stærkt brand omkring ikke bare sig selv, men også familielivet med den tidligere Spice Girl Victoria Beckham.

Skal man finde en person på listen over de 25 rigeste sportsstjerner igennem historien, der stadig er aktiv, skal man helt ned til 11. pladsen. Her finder man superstjernen LeBron James, som mere eller mindre egenhændigt gjorde sit basketballhold Cleveland Cavaliers til NBA-trofæet i 2016.

Lionel Messi må i øvrigt se sig overgået af sin evige rival, Cristiano Ronaldo. Messi er nummer 16 på listen, mens Ronaldo er nummer 12.

Du kan se hele listen fra Forbes her.

BRANCHENYT
Læs også