Erhverv

Lego-arving lukker styrtblødende stutteri

Thomas Kirk Kristiansens stutteri Kirk Arabians lukker til foråret efter et samlet underskud på 100 mio. kr. de seneste fem år.

Thomas Kirk Kristiansen, som her ses yderst til højre, lukker snart sit stutteri på Fyn. Foto: Stine Bidstrup

Lego-familien har en stor passion for heste.

Det skal man ikke bruge lang tid på at konstatere, da Danmarks rigeste familie driver en række stutterier landet over.

Men nu har Thomas Kirk Kristiansen, der er søn af Lego-familiens overhoved, Kjeld Kirk Kristiansen, valgt at lukke sit stutteri Kirk Arabians på Fyn.

Det fremgår af en meddelelse på Kirk Arabians Facebook-side.

»I løbet af foråret 2018 vil vi lukke for alle vores aktiviteter på Kirk Arabians. Beslutningen har været både svær og trist at tage, da vi er stolte over de resultater, vi har opnået i løbet af de seneste 10 år,« skriver Thomas Kirk Kristiansen og hans kone Signe Kirk Kristiansen i meddelelsen om lukningen af deres fælles hobbyprojekt.

Selskabet Kirk Arabians ApS, der er ejet 100 pct. af Thomas Kirk Kristiansen, har de seneste fem år givet et samlet underskud efter skat på 100 mio. kr. Senest blev det i 2016 til et tab på 18 mio. kr.

»Beslutningen om at lukke skyldes det faktum, at vi vil bruge mere tid på andre områder. Thomas har de senere år haft sit primære fokus på familiens andre virksomheder, og Signe vil gerne fokusere mere på fondsarbejde og diverse andre bestyrelsesposter. Vi vil dog fortsat have enkelte heste i privat regi, og Signe vil fortsat ride konkurrencer,« skriver parret i sin meddelelse.

Ejendommen, der huser Kirk Arabians-stutteriet, vil nu overgå til det nærliggende Schelenborg Gods, som er ejet af Kjeld Kirk Kristiansen.

Schelenborg Gods driver Stutteri Ask, mens Kjeld Kirk Kristiansen også har stutteriet Blue Hors ved Randbøl i Jylland.

Lego-arvingen Agnete Kirk Thinggaard, der er Kjeld Kirk Kristiansens yngste datter, er også passioneret omkring hestesporten, da hun både driver et stutteri i Horsens og dyrker konkurrencer på eliteplan. Det kvalificerede hende i 2016 til OL i Rio.

BRANCHENYT
Læs også