Erhverv

Ægtepar scorer millioner på 147 år gammel virksomhed

Den familieejede virksomhed Beirholms Væverier fortsætter sin fremgang. Ægteparret bag virksomheden forgylder sig selv.

Ægteparret Peter og Kamma Beirholm har de seneste mange år stået i spidsen for Beirholms Væverier i Kolding. Foto: Beirholms Væverier

Den 147 år gamle familievirksomhed Beirholms Væverier, der udvikler og producerer tekstiler, kører bedre end nogensinde.

Med ægteparret Kamma og Peter Beirholm i spidsen har virksomheden løftet både omsætningen og overskuddet til rekordhøjder. Det viser et nyt regnskab.

Beirholms Væverier med hovedsæde i Kolding omsatte i seneste regnskabsår for 332 mio. kr. Overskuddet efter skat var på 24,2 mio. kr. Det rekordstore resultat betød, at ægteparret Beirholm, der er eneejer af virksomheden, igen har kunnet trække 17 mio. kr. ud som udbytte.

Ægteparret er god for en mindre formue.

»Resultatet er over de forventninger, der blev fremsat i den senest offentliggjorte årsrapport, og skyldes en større omsætningsfremgang end ventet. Resultatet anses som tilfredsstillende,« skriver parret i det nye regnskab fra Beirholms Væverier.

Beirholms Væverier
  • Blev grundlagt i 1870
  • Udvikler og producerer håndklæder, sengetøj, servietter og duge til leasingvirksomheder, som lejer tekstilerne ud til hoteller, restauranter, sygehuse, plejehjem og lignende
  • Kamma og Peter Beirholm, sidstnævnte er femte generation i Beirholm-familien, leder virksomheden
  • Hovedkvarteret ligger i Kolding, mens produktionsfaciliteterne primært er beliggende i Pakistan

Peter Beirholm er femte generation i Beirholm-familien og overtog kontrollen af familievirksomheden i 1987. Sammen med sin hustru udlejer han tekstiler som håndklæder, sengetøj, servietter og duge til bl.a. hoteller, restauranter, sygehuse og plejehjem.

Tekstilerne har Beirholms Væverier udviklet, mens størstedelen af produktionen foregår i Pakistan.

Ægteparret har også flere andre ejerandele, heriblandt én i selskabet Creadore, som sælger tekstiler til globale hotelkæder som Marriott, Sheraton og Hilton. Beirholm-parrets forretninger er samlet i holdingselskabet Beirholm Holding, der har en egenkapital på 165 mio. kr.

I indeværende regnskabsår forventer Kamma og Peter Beirholm, at overskuddet i deres tekstilvirksomhed falder en smule. Det skyldes bl.a. større omkostninger til at øge medarbejderstaben, der i dag tæller i omegnen af 70 personer.

Læs også