Erhverv

Manu Sareen lader sit firma gå konkurs

Erhvervsstyrelsen har begæret Manu Sareens holdingselskab konkurs. Samtidig er den tidligere minister stoppet som næstformand i ambitiøs e-handelsplatform.

Manu Sareen var gennem en årrække minister i Helle Thorning-Schmidts regering, men stoppede i 2015 som politiker. Nu er hans iværksætterselskab gået konkurs. Foto: Gregers Tycho Foto: Gregers Tycho

Den tidligere minister Manu Sareen er for nylig blevet ramt af en konkurs.

Hans personlige selskab Manu Sareen Holding IVS er nemlig begæret konkurs af Sø- og Handelsretten. Det er sket tre måneder efter, at Erhvervsstyrelsen krævede selskabet tvangsopløst, fordi det ikke havde afleveret regnskab til tiden.

Manu Sareen bekræfter konkursen over for Finans.

»Jeg havde et selskab uden aktivitet og skulle ikke bruge det til noget og lod det strande,« skriver han i en besked.

Dog var det gennem holdingselskabet, at han havde en ejerandel på mellem 5 og 9,99 pct. i den ambitiøse e-handelsplatform Sky.Garden. Hvad der skal ske med den ejerandel, har Manu Sareen endnu ikke forholdt sig til.

Kromann Reumert, der er kurator i Manu Sareen-selskabets konkursbo, oplyser til Finans, at man lige nu er ved at undersøge det aktiv, der er i ejerandelen i Sky.Garden.

Mens der er usikkerhed om Manu Sareens ejerandel i Sky.Garden, ligger det fast, at han ikke længere skal være en del af handelsplatformens bestyrelse.

Manu Sareen har ellers været næstformand i bestyrelsen siden 2015, men det er altså nu slut.

»Jeg har valgt at trække mig, efter jeg er blevet far for at prioritere tiden med min familie,« skriver han til Finans og henviser til, at han i løbet af sommeren som 50-årig blev far til sit fjerde barn.

Manu Sareen var under Helle Thorning-Schmidts regering minister for børn, ligestilling, integration, sociale forhold, kirkelige anliggender og nordisk samarbejde.

Han stoppede dog som politiker efter folketingsvalget i 2015, hvor han ikke blev valgt ind for Radikale Venstre. Siden har han meldt sig ud af partiet og ind i Alternativet.

Efter sit stop som politiker har Manu Sareen kastet sig over nye projekter, heriblandt at oprette det nu konkursramte iværksætterselskab og blive en del af Sky.Gardens bestyrelse og ejerkreds. Derudover er han blevet formand for Stressforeningen og en ivrig fortaler for medicinsk brug af cannabis.

Endelig står Manu Sareen bag de populære bøger om indvandrerdrengen Iqbal Farooq. Disse bøger førte i 2015 til en spillefilm.

Læs også