Erhverv
BREAKING

Kvindelige topchefer er stadig en sjældenhed i USA

2017 så ud til at blive et rekordår for antallet af kvindelige topchefer i store amerikanske virksomheder. Ved udgangen af året er billedet dog et andet.

Marissa Mayer, tidligere adm. direktør i  Yahoo. Arkivfoto: David Paul Morris/Bloomberg.

2017 står ikke til at blive året, hvor kvinderne bragede igennem glasloftet og indtog direktørposterne i de amerikanske virksomheder.

I dag sidder der kun 26 kvindelige topchefer i de 500 amerikanske virksomheder, der optræder på S&P 500-indekset.

Det skriver CNN Money.

Det amerikanske magasin Fortune udgiver hvert år en liste over, hvor mange kvindelige topchefer der findes blandt S&P 500-virksomhederne.

Da den seneste liste udkom i foråret, så det ud til at 2017 kunne gå hen og udvikle sig til et rekordår med 32 kvindelige chefer ud af 500 mulige.

Det kan i sig selv synes som et lille tal, men organisationen Catalyst, der arbejder for at få flere kvinder ind på de tunge poster i amerikansk erhvervsliv, har ved årets udgang set på tallet igen.

Og det er ikke læsning, der vækker den store optimisme på kvindernes vegne. Flere kvindelige chefer er stoppet siden listen udkom, og i flere tilfælde er deres efterfølgere mænd. Derfor er det aktuelle tal på 26 kvindelige topchefer i S&P 500-virksomhederne, hvilket svarer til ca. 5 pct.

Catalyst har også set på, hvor stor en andel af bestyrelsesmedlemmerne i de 500 virksomheder, der er kvinder. Her er tallet på 21 pct.

En af de kvindelige topchefer, der forlod sin post i løbet af 2017 var Marissa Mayer, der havde stået i spidsen for Yahoo siden 2012. De 26 kvinder bliver dog snart barberet ned til 25, hvis ikke en ny kommer den anden vej.

Meg Whitman, adm. direktør i Hewlett Packard Enterprise har allerede annonceret, at hun trækker sig til februar næste år.

BRANCHENYT
Læs også