Erhverv

Bunga-bunga: Berlusconi er blevet 2 mia. dollars rigere i år

Han har været dømt ude, færdig og nede mange gange. Men den 81-årige forretningsmand og politiker klarer sig bedre end en korkprop.

Den tidligere premierminister Silvio Berlusconi ses her i et tv-program i Italien i november i år. Foto: AP Photo/Antonio Calanni

De fleste havde næppe regnet med, at Silvio Berlusconi ville kunne gøre et comeback i italiensk politik. Men efter et forretningsmæssigt fremragende 2017 har han i den grad midlerne til at føre kampagne igen.

Berlusconis formue er vokset med 2 mia. dollars siden november sidste år, og han er nu god for 8,4 mia. dollars, skriver Bloomberg.

Pengene er kommet i kassen i form af stigende aktiekurser på flere af hans selskaber og salget af fodboldklubben AC Milan.

Opturen begyndte med en kamp om kontrollen i hans medieselskab Mediaset. Berlusconi kæmpede med milliardæren Vincent Bollore om magten.

Selve den fight gav fornyet interesse om hans selskaber og har fået aktiekurserne til at stige.

Sammen med en generel stigning på aktiemarkedet i Italien har det givet Berlusconi et stort løft. Gennem sit investeringsselskab Fininvest har han andele i selskaber inden for medier, biotek og finans: Mediaset er steget med 43 pct. og Mediobanca med 62 pct.

Dertil kommer, at han solgte AC Milan til kinesiske investorer for 788 mio. kr. i april.

Rent politisk har han også haft en succesoplevelse, da hans Forza Italia-parti vandt en uventet sejr på Sicilien.

Silvio Berlusconi fik i 2013 en dom for skattesnyd, der udelukkede ham fra at "bestride et offentligt embede". Den dom har han appelleret til den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

BRANCHENYT
Læs også