Erhverv

Landbruget og regionerne med ny erhvervsplan: Sats på vinderne

Der skal skæres hårdt i de danske erhvervsklynger, og kompetencerne skal samles centralt. Det vil sænke udgiften til den milliarddyre danske erhvervsfremmeindsats, lyder det i nyt udspil fra landbruget og regionerne.

Landbruget regner med at eksportere for 164 mia. kr. i år, men skal sektoren - og andre danske spidskompetencer -  styrkes, skal der meget strammere styring og samling i store klynger til, lyder anbefalingen fra Danske Regioner og Landbrug & Fødevarer til den nye plan for erhvervsfremme, som kommer i starten af 2018. 
Foto: Anita Graversen

Nedlæg de mange statsstøttede netværk og klynger rundt om i landet, som skal styrke forskellige erhverv, udvælg nogle styrkepositioner og styrk dem med kompetente klynger ét sted i landet. Det øger effekten for virksomhederne og sparer staten for mindst 10-15 pct., svarende til over 30-60 mio. kr. om året.

Sådan lyder en af de centrale anbefalinger fra Danske Regioner og Landbrug & Fødevarer til den omlægning af den danske erhvervsfremmeindsats, som forventes præsenteret i løbet af foråret 2018...

BRANCHENYT
Læs også