Erhverv

Kendt legetøjskæde reddet på målstregen før konkurs

Kort før et kollaps er legetøjsgiganten Toys "R" Us blevet reddet i Storbritannien, skriver britiske medier.

Foto: Sofia Wraber

Den britiske gren af den kendte legetøjskæde Toys "R" Us er i sidste øjeblik blev reddet fra at gå konkurs.

Ifølge flere britiske medier, herunder avisen The Guardian, er det lykkedes Toys "R" Us at indgå en aftale med den britiske pensionsgarantifond, Pension Protection Fund, der betyder, at selskabet er gået med til at skyde mere end 9 mio. pund i medarbejdernes pensionsordninger over de næste tre år.

Toys "R" Us har haft en gæld til medarbejdernes pensionsfond på 25 mio. pund, og det var derfor en krav fra Pension Protection Fund, at selskabet begyndte at skyde penge ind i medarbejdernes pensionsfond, hvis de skulle nikke ja til en restruktureringsplan.

Ifølge flere britiske medier bakker langt størstedelen af selskabets kreditorer op om redningsplanen, og dermed ser det ud til, at en stor del af legetøjskædens over 3.000 britiske arbejdspladser er reddet.

»Vi er glade for, at vi har sikret os vores kreditorers støtte og vil arbejde tæt sammen med dem i de kommende måneder,« siger selskabets britiske topchef Steve Knights

Redningsplanen betyder dog, at Toys "R" Us står til at lukke mindst 26 butikker, der i dag giver underskud. Som en konsekvens af redningsplanen kan op mod 800 medarbejdere forvente en fyreseddel i den nærmeste fremtid. Toys "R" Us har i dag lidt over 100 butikker i Storbritannien.

Det er ikke kun i det britiske, at Toys "R" Us er i problemer. Det amerikanske moderselskab befinder sig også i et økonomisk stormvejr, der har betydet, at selskabet er gået i betalingsstandsning og i september anmodede om konkursbeskyttelse.

I USA forventer man også masselukninger af legetøjskædens butikker som følge af blodrøde regnskabe og en gæld på næsten 5 mia. dollars.

De danske Toys "R" Us butikker er ejet af selskabet Top Toy, der har købt retten til navnet. Top Toy har tidligere udtalt til DR Nyheder, at en eventuel konkurs i USA ikke vil få indflydelse på butikkerne i Danmark.

Læs også
Top job