Erhverv

Er festen forbi? Bitcoin i stort prisfald

Kryptovalutaen blev fredag en overgang handlet ned under 14.000 dollars efter at have toppet på over 20.000 dollars i denne uge.

Prisen på bitcoin svinger meget, og det gælder om at have is i maven som investor i denne kryptovaluta. Foto: Alain Pitton/NurPhoto/Sipa USA)(Sipa via AP Images

Hvis nogen skulle være i tvivl, så er spekulation i kryptovaluten bitcoin ikke for sarte sjæle.

Kursen på den netbaserede valuta faldt en overgang fredag morgen til under 14.000 dollars på Bitstamp Exchange. Den har siden rettet sig lidt igen og handles nu til 14.449 dollars, skriver Reuters.

Med den øjeblikkelige kurs er den nede med 7 pct. mod 14,7 pct tidligere på fredagen i Asien.

I begyndelsen af ugen nåede én bitcoin op på en kurs på knap 20.000 dollars, som er den hidtidige rekord.

Bitcoin lå i kurs 1.000 ved årets begyndelse, men steg i søndags til rekordniveauet 19.666 dollars op til lanceringen af en notering på den store børs CME Group.

»Man skal huske på, at bitcoin er steget meget i år, så der vil altid komme en korrektion. Der flyder en masse penge rundt mellem bitcoin og andre alternative "valutaer". Selskaber som Verge og Ripple steg med over 400 pct. i sidste uge,« siger Shane Chanel, der er rådgiver inden for valuta og derivater hos ASR Wealth Advisers i Sydney, til Reuters.

Antallet af nye kryptovalutaer er nærmest eksploderet i den seneste tid, da mange lykkejægere springer på den bølge.

Blandt de etablerede spillere på verdens finansmarkeder er der ikke meget tillid til bitcoin, som de ikke regner med vil overleve i længden.

BRANCHENYT
Læs også