Erhverv

Billeder bekræfter: Elon Musk sender en Tesla med raket mod Mars

Spekulationerne har været mange, men nu bekræfter SpaceX-direktør Elon Musk tiltaget med en billedekavalkade på Instagram.

Adm. dir. Elon Musk har planer om at sende en såkaldt kirsebærfarvet Tesla i kredsløb omkring mars. Foto: AP/Andrej Sokolow

Først var det rigtigt. Så var det en joke. Så blev det meldt officielt ud. Og nu er det så blevet bekræftet med billeder.

Tesla- og SpaceX-grundlægger Elon Musk vil sende en rød Tesla Roadster ud i rummet - nærmere bestemt i Mars’ kredsløb.

Det har direktøren netop meldt ud på det sociale medie Instagram, hvor han har delt en række billeder af foretagendet. 

»Testflyvninger af nye raketter indeholder normalt massesimulatorer i form af beton- eller stålblokke. Det virker ekstremt kedeligt. Det giver sig selv, at alt, der er kedeligt, er forfærdeligt, især virksomheder, så vi har besluttet at sende noget usædvanligt, noget, der får os til at føle,« skriver han og tilføjer:

»Nyttelasten vil være en original Tesla Roadster, der spiller “Space Oddity” (sang af David Bowie, red.), i et elliptisk Mars-kredsløb i en mia. år.«

Elon Musk har tidligere udtalt, at han havde planer om at lancere den »mest åndssvage ting, vi kan forestille os« ved den officielle lancering af den nyeste SpaceX-raket, Falcon Heavy. 

I begyndelsen af december afslørede direktøren så på Twitter, at han ville skyde sin egen Tesla med raketten ud i rummet, hvor den skulle være i en mia. år, “hvis ikke den sprænger i luften på affyringsrampen”.

Efterfølgende trak han udmeldingen tilbage og sagde, at det blot havde været en joke. Senere bekræftede han dog igen sine planer over for flere medier, og nu lader det altså til, at han holder ved tiltaget.

Falcon Heavy er en opfølgning til SpaceX's Falcon 9. Det er en mere kraftfuld raket, som rumvirksomheden håber kan anvendes til missioner til månen og til Mars.

Lanceringen af Heavy Falcon skulle have fundet sted i november, men Musk skrev fredag på Twitter, at lanceringen vil ske »i næste måned«.

Musk har tidligere oplyst, at han har et mål om at sende mindst to rumfartøjer til Mars inden 2022.

Læs også
Top job