Erhverv

Gavner Neymar andet end PSG, når der i Frankrig er PSG og alle de andre?

I sommer blev verdens to dyreste spillere købt i den franske liga, som stod for fire af transfervinduets 10 dyreste salg. Er den franske liga ved at indhente de andre?

PSG's Neymar fejrer sin anden scoring i Champions League mod Celtic på Parc des Princes i Paris i november.  Paris-klubben købte Neymar fra Barcelona for 1.652 mio. kr. Foto: Christophe Ena/AP

Historiens to dyreste fodboldspillere hedder Kylian Mbappé og Neymar, men de er ikke købt til Europas traditionelt tre største ligaer i Tyskland, England og Spanien. I sommer skiftede de henholdsvis AS Monaco og FC Barcelona ud med nyrige Paris Saint-Germain. I samme transfervindue solgte monegaskerne for rekordhøje ca. 2,6 mia. kr., og fire af transfervinduets dyreste spillere blev solgt af franske klubber.

»Ligue 1 er trådt ind i en ny galakse med årets investeringer, og så er det positivt at få en spiller som Neymar til fransk fodbold. Zlatan var den tidligere stjerne, men han er ikke Neymar, der er en af verdens tre bedste spillere. Der er kommet flere øjne på Ligue 1 både på tv og på stadion,« siger tidligere fodboldspiller Jérôme Rothen i et interview med Jyllands-Posten. ..

BRANCHENYT
Læs også