Erhverv

Hovedrengøring i Siemens rammer Danmark - flere ansatte ryger

Siemens A/S har i regnskabsåret 2016/17 barberet 132 stillinger væk. Det kommende år ventes flere ansatte at forsvinde.

Industrikæmpen Siemens skrumper i Danmark. Foto: Matthias Rietschel Foto: AP/ Matthias Rietschel

Den tyske industrigigant Siemens har været i gang med den helt store slankekur i Danmark i 2017, hvor frasalg og sammenlægninger har ligget højt på dagsordenen. Det fremgår af den danske afdelings seneste regnskab, hvor man også kan læse, at medarbejderstaben forventes at skrumpe yderligere i 2018.

Det danske selskab Siemens A/S tjente 175 mio. kr. af en omsætning på 4,1 mia. kr. i 2016/17, på trods af at ordreindgangen - helt som ventet - faldt. Men ellers handler de store overskrifter i regnskabet om de dele, der ikke længere skal være en del af Siemens i Danmark.

I oktober solgte den tyskejede virksomhed sine aktiviteter i Siemens Aeration Competence Center (ACC) i Helsingør, der betød, at 60 Siemens-ansatte fik ny arbejdsgiver - nemlig danske Howden med hovedsæde i Næstved.

Kort tid efter solgte man så sine kapitalandele i Siemens Healthcare internt til koncernen, der ønsker at børsnotere aktiviteterne selvstændigt.

Siemens har desuden meldt ud, at fabrikken for flowmålere, der har hjemme i Sønderborg, skal lukkes mod slutningen af 2018. Dernæst ønsker den tyske koncern at udskille de danske aktiviteter i mobility-forretningen, der skal fusioneres med franske Alstom og børsnoteres i Paris.

Sidst, men ikke mindst, har Siemens udskilt en række centrale administrative funktioner, i forbindelse med at Siemens Wind Power fusionerede med det spanske vindmølleselskab Gamesa.

Antallet af medarbejdere i Siemens' danske selskab dalede med 10 pct., fra 1.294 til 1.162, og det kommende år venter man, at det falder yderligere.

»I det kommende forretningsår forventes en reduktion i medarbejderantallet som følge af lukningen af Siemens A/S fabrik for flowmålere i Sønderborg og salget af Siemens Aeration Competence Center (ACC) i Helsingør til Howden,« konkluderer administrerende direktør i Siemens A/S Claus Møller i regnskabet.

Direktøren forventer desuden, at omsætningen vil falde 4 pct., mens resultatet af den ordinære drift skal holdes intakt.

BRANCHENYT
Læs også