Erhverv

Køber redder konkurstruet møbelforretning i 11. time

Efter lange forhandlinger er der fundet en løsning for møbelforretningen Biva, der balancerer på randen af konkurs.

Det ender ikke med en konkurs for Biva alligevel.

En køber er kommet den kriseramte møbelforretning Biva til undsætning.

Det oplyser Nicolai Dyhr fra advokatfirmaet Horden til Finans.

Virksomheden var ellers blevet begæret konkurs torsdag, skrev Ekstra Bladet og Berlingske tidligere på aftenen.

»Vi har siddet i forhandlinger hele dagen, og der er nu indgået en aftale, hvorved virksomheden drives videre og et antal arbejdspladser er reddet. Køber indskyder et betydeligt beløb til brug for den fremtidige drift,« skriver Nicolai Dyhr i en mail.

Han oplyser endvidere, kundernes leveringer er sikret fremover, men afviser at oplyse flere detaljer i aftalen.

Biva blev igennem nullerne landskendt for sine tv-reklamer, der med Biva-pigens »vi ses i Biva« i syv år i træk blev kåret som 'Danmarks dårligste reklame'.

Det er ikke første gang, Biva er ruineret. De to fusionerede butikskæder Biva og Tæppeland bukkede i 2013 under efter længere tids krise.

Bivas adm. direktør Jesper Jørgensen og kommerciel chef Rune Furbo købte efterfølgende rettighederne til Biva-brandet for at puste nyt liv i virksomheden.

Duoen valgte at introducere Biva som netbutik - men uden varehuse i mursten.

Det nye Biva har endnu ikke offentliggjort sit regnskab for regnskabsåret 2016/2017, men i det seneste regnskabsår tyngede et underskud på 1,3 mio. kr. negativ egenkapital på 1,1 mio. kr.

Resultatet var ifølge ledelsen en konsekvens af en ambitiøs vækststrategi, hvor omsætningen blev mere end tredoblet på et år.

Jimmy Maymann-Holler, der er tidligere chef for det amerikanske internetmedie Huffington Post, ejer ifølge CVR knap halvdelen af møbelkæden.

Aktionærkredsen tilførte i oktober sidste år 1,3 mio. kr. i ny kapital og 1,4 mio. kr. i langfristede lån til Biva-koncernen.

Læs også