Erhverv

Medlemmerne af Amazons kundeklub købte fem mia. varer i 2017

Amazon har for først gang afsløret, hvor mange varer netbutikkens kundeklub køber.

Amazons succes har gjort Jeff Bezos til verdens rigeste person. Foto: Reed Saxon

Den gigantiske netbutik Amazons kundeklub, Prime, er så afsindigt populær, at medlemmerne i 2017 købte flere end fem mia. varer. Eller i gennemsnit over 13 mio. varer om dagen.

Det annoncerede Amazon tirsdag, skriver Reuters.

Amazon, der blev grundlagt som en online boghandel af nu verdens rigeste person, Jeff Bezos, har lokket flere end 90 mio. amerikanere til at blive medlem af kundeklubben Prime. Det betyder, at de med et par klik eller en mundtlig besked til den såkaldte taleassistent Alexa kan bestille uanede typer varer og få dem leveret kvit og frit inden for to dage.

Det koster 100 dollars årligt at være medlem, men så får man også en musik- og filmtjeneste og meget andet oven i hatten. Kundeklubbens succes var med til, at Amazon stod for hele 41 pct. af den samlede nethandel i USA i 2017.

Amazon har ikke fremlagt tal for, hvor mange pakker man skippede af sted i 2016, og derfor er der ikke noget at sammenligne de fem mia. solgte varer med.

Kundeklubben Prime er til stede i 16 lande, og netbutikkernes brancheorganisation FDIH i Danmark, frygter at amerikanerne også vil indtage Danmark.

Det er ikke kun forbrugerne, der har fået øjnene op for Amazon. Investorerne er mindst lige så begejstrede. Alene det seneste år er selskabets aktiekurs steget 58 pct., og de seneste fem år hedder stigningen 373 pct.

Jeff Bezos, der grundlagde Amazon i 1994, er fortsat selskabets største aktionær med 80,8 mio. aktier af i alt 482 mio. Det har gjort Bezos til verdens rigeste, og ifølge Bloomberg kan formuen opgøres til 99 mia. dollars - svarende til 610 mia. kr.

Læs også