Erhverv

Øresundsbroen sætter rekord: 7,5 mio. køretøjer på ét år

I 2017 er der på Øresundsbroen både blevet sat rekorder for antal køretøjer pr. døgn, måned og år.

2017 bød på tre rekorder for Øresundsbroen. Foto: Joachim Adrian

2017 blev på alle måder et rekordår for Øresundsbroen. Sidste år passerede 7.530.255 køretøjer nemlig broen, og det er det højeste antal nogensinde. Den tidligere rekord blev sat i 2016, hvor 7.424.000 køretøjer krydsede broen. Det oplyser Øresundsbro Konsortiet, der står bag broen mellem Danmark og Sverige.

»Vi ser en stigende interesse, fra både danskere og svenskere, for at krydse sundet i fritiden og i mange tilfælde gøre brug af vores gode tilbud, som vi markedsfører. Sommeren 2017 var god vejrmæssigt, da mange valgte at tage på ture på den anden side af sundet, i stedet for at ligge på stranden,« udtaler Fredrik Jenfjord, salg- og markedsdirektør hos Øresundsbro Konsortiet, i en pressemeddelelse.

Det var ikke kun på årsbasis, at 2017 bød på rekorder på Øresundsbroen. Sidste år bød nemlig også på rekorder for flest køretøjer pr. døgn og pr. måned. Den 22. juli blev der sat rekord pr. døgn, da 32.000 køretøjer tog turen over sundet. Juli bød også på rekord for flest køretøjer pr. måned, for i denne sommermåned passerede 847.100 køretøjer broen.

Øresundsbro Konsortiet oplyser, at det er fritidstrafikken, som er blevet øget mest. Det kunne man bl.a. mærke i julen, hvor fritidstrafikken steg med 5 pct. sammenlignet med 2016.

»Den lave svenske krone har gjort Sverige billigere for danskerne. Mange danskere valgte at køre over broen og juleshoppe i Sverige. Der var også mange svenskere som juleshoppede i Danmark og samtidig besøgte Tivolis julemarked, da det er en hyggelig tradition,« lyder det fra Fredrik Jenfjord.

Læs også