Erhverv

Medie: Unifeeder er sat til salg af kapitalfond

Rederiet Unifeeder skal enten sælges eller børsnoteres, skriver Berlingske. Det sker knap to måneder efter, tidligere Mærsk-boss Nils Smedegaard Andersen blev bestyrelsesformand.

Nils Smedegaard Andersen blev i november ny bestyrelsesformand i Unifeeder. Dengang fortalte han til Finans, at arbejdet med at lave en »exit« havde tiltrukket ham. Foto: Thomas Emil Sørensen

Det aarhusianske rederi Unifeeder er kort før nytår blevet sat til salg af sin ejer, kapitalfonden Nordic Capital.

Det skrev det internationale nyheds- og analysebureau Debtwire, der fokuserer på gældsmarkederne, i begyndelsen af december på baggrund af tre unavngivne kilder.

Det samme skriver Berlingske fredag, hvor det fremgår, at processen kan ende med en børsnotering, men at det er mindre sandsynligt.

Ifølge mediet har Nordic Capital hyret de to udenlandske banker Jefferies og Citi til at hjælpe med at finde en ny ejer af rederiet, som de seneste fem år har haft et samlet overskud på knap 1 mia. kr.

Den tidligere Mærsk-topchef Nils Smedegaard Andersen blev for knap to måneder siden hentet ind som ny bestyrelsesformand for Unifeeder.

Han afviser over for Berlingske at udtale sig om processen, men ved sin tiltrædelse som formand fortalte han til Finans, at det er arbejdet med at lave en »exit«, der fik ham til at takke ja til posten.

»Det er en del af den pakke, jeg er gået ind på – at der skal kigges på strategien, og at der selvfølgelig også på et tidspunkt skal kigges på at lave en exit,« sagde Nils Smedegaard Andersen.

I Finans' artikel om Nils Smedegaard Andersens ankomst i Unifeeder blev rederiet præsenteret som et "mini-Mærsk". Altså A.P. Møller-Mærsks rederiforretning, bare i en langt mindre skala.

Unifeeder har ca. 380 medarbejdere og er repræsenteret i 25 lande.

Nordic Capital er ikke vendt tilbage på Berlingskes henvendelser om det mulige salg. Kapitalfonden købte Unifeeder i 2013 for omkring 4 mia. kr.

Læs også