Erhverv

Ebbe Sand i storstilet projekt - får støtte af Brøndby-ejer og Lars Larsen

Den tidligere fodboldspiller er 60 pct. i mål med finansieringen af sit sportskompleks i Dubai til en værdi af 250 mio. kr.

Ebbe Sand, Jan Bech Andersen og Lars Larsen er nu blevet forretningspartnere i et fælles selskab bag et stortstilet sportsprojekt i Dubai. Foto: Carsten Andreasen, Rune Aarestrup Pedersen og Ole Lind

De fleste husker Ebbe Sand som manden, der for år tilbage tæskede mål ind for landsholdet og klubber som Brøndby og Schalke 04.

Men for fire år siden flyttede Ebbe Sand til Dubai grundet sin søns allergisygdom over for skimmelsvamp. I den arabiske varme har den tidligere landsholdsspiller dog ikke ligget på den lade side.

Ebbe Sand
  • Født den 19. juli 1972
  • Tidligere professionel fodboldspiller
  • Spillede i Brøndby IF og Schalke 04, hvor han sammenlagt scorede 158 mål
  • Blev i 1998 topscorer i Superligaen med 28 mål i 33 kampe, hvilket stadig er rekord. I 2001 blev han delt topscorer i den tyske Bundesliga
  • Har rekorden for det hurtigst scorede mål nogensinde (16 sekunder) efter en indskiftning ved VM. Målet blev scoret i 1998 i Danmarks ottendedelsfinale mod Nigeria
  • Har spillet 66 landskampe og scoret 22 mål for landsholdet
  • Stoppede fodboldkarrieren i 2006
  • Er uddannet bygningsingeniør fra DTU, men fortsatte dog i fodboldverdenen i forskellige funktioner efter sit karrierestop
  • Bor nu i Dubai, hvor han står bag projektet Green Sports Hub

Lige nu arbejder han nemlig ihærdigt på det storstilede projekt Green Sports Hub til en estimeret værdi af 250 mio. kr.

Ebbe Sand er initiativtager til projektet, som er et sportskompleks på 50.000 kvadratmeter. Det bebyggede areal er på 19.000 kvadratmeter med tilhørende multihal, restaurant, café, butikker, sportsbar, hotel og et område til behandling af sportsskader. Det hele skal bygges på grønne løsninger.

Projektet har fået Brøndby-hovedaktionæren Jan Bech Andersen og Jysk-købmanden Lars Larsens familie med som investorer.

Dog er finansieringen endnu ikke helt på plads, fortæller Ebbe Sand til Finans.

»Vi er 60 pct. i mål med finansieringen. Men i løbet af de kommende tre måneder skal finansieringen gerne være på plads. Derefter kan vi så gå i gang med opførelsen af projektet, som så vil stå færdigt og klar til åbning i første kvartal af 2020,« siger han.

Udover Jan Bech Andersen og Jysk-familien har Ebbe Sand også fået støtte til sit projekt fra Udenrigsministeriet og 25 virksomheder med Danfoss og Grundfos som de største. Derudover har Ebbe Sand fået opbakning fra den statslige sportsmyndighed Dubai Sports Council.

»Jeg har samlet et interessant hold af erhvervsfolk, tætte relationer og offentlige instanser. Men vi er som sagt ikke i mål endnu, og de næste måneder kommer til at afgøre, om vi kommer i mål,« siger Ebbe Sand.

Nogle af de nuværende investorer i projektet har samlet sig i det danske selskab GSH Club 11 ApS, hvor Ebbe Sand er indsat som direktør.

I 2020 skal Dubai være vært for verdensudstillingen, også kendt som World Expo. Derfor ser Ebbe Sand det som ideelt, at sportskomplekset efter planen skal åbne op til den kæmpestore begivenhed.

Han kom på ideen til projektet, fordi han savnede en klubkultur og et foreningsliv i Dubai.

»I Danmark er jeg vokset op med foreningslivet, men det har man ikke rigtigt hernede i Dubai. Så det forsøger jeg at skabe med dette kompleks, hvor vi vil give familier og deres børn en masse sportsfaciliteter samlet ét sted, frem for at de skal forskellige steder hen for at finde dem,« siger Ebbe Sand.

Green Sports Hub skal ligge på golfresortet Jumeirah Golf Estates, der allerede består af en masse boliger og to fremtrædende golfbaner. Én af banerne er tilmed vært for den prestigefyldte sæsonafslutning på Europatouren.

»Man regner med, at der om få år vil bo 8.000 mennesker på resortet. Lige nu er det et fedt sted, men om få år er det et fantastisk sted. I 2020 forventes det, at 300.000 potentielle kunder kan nås inden for 20 minutter. Så der er et rigtig godt kundegrundlag for vores sportskompleks,« siger Ebbe Sand.

På sportskomplekset vil det være muligt at dyrke sportsgrene som fodbold, tennis, svømning, basketball, volleyball, håndbold og badminton, ligesom der vil være en skatepark, klatrevæg og parkour-bane tilknyttet.

Kompleksets hotel vil have 65 værelser, og en overnatning vil typisk koste omkring 300 dirham, svarende til omkring 500 kr.

Læs også