Erhverv

Catalonsk frihed kan koste Barcelona Messi

Ifølge flere medier har Lionel Messi fået indført en klausul i sin kontrakt, der gør at stjernen kan forlade fodboldklubben FC Barcelona, hvis Catalonien opnår uafhængighed fra Spanien.

Lionel Messi har spillet hele karrieren for Barcelona. Men forlader Catalonien Spanien kan det også betyde farvel til Messi, der angiveligt ikke ønsker at spille i en ren catalonsk fodboldliga. Foto: Fransisco Seco/AP

Hvis Catalonien siger farvel til Spanien - og til den spanske fodboldliga - så kan fodboldverdenens absolut største stjerne, Lionel Messi, også sige farvel til regionens absolut største klub, FC Barcelona.

Sådan lyder indholdet i en klausul i den nye kæmpekontrakt, den diminutive argentiner underskrev med klubben i november.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg med henvisning til den spanske avis El Mundo.

Ifølge fodboldstjernens talsmand er Catalonsk uafhængighed af Spanien alene dog ikke nok til at udløse klausulen - Barcelona skal også i samme ombæring forlade den bedste spanske fodboldrække, La Liga, hvis vilkårene skal indfries.

Messi er, forklarer talsmanden Marcelo Mendez via telefon over for Bloomberg, altså bundet til Barcelona så længe klubben forbliver i en konkurrencedygtig liga.

Historien melder intet om hvorvidt Barcelona vil stå til en økonomisk kompensationen, hvis Lionel Messi tager Catalansk selvstændighed som en vej ud af klubben.

Den politiske kamp for selvstændigt Catalonien fik i løbet af 2017 en række store spanske virksomheder til at flytte deres hovedkvarterer ud af regionen.

Et valg i regionen i slutningen af december afklarede ikke just situationen, da løsrivelsesblokkken opnåede flertal, men ikke fik overvældende opbakning, og Spanien samtidig nægter at anerkende eller genindsætte den regionale regering.

Den tidligere regionspræsident, Carles Puigdemont, befinder sig fortfarende i eksil i Bruxelles, hvorfra han kræver netop en genindsættelse af regionsregeringen.

Læs også