Erhverv

Ægtepar tjener kassen på populær hotelkæde

Egentlig burde vi sælge hele baduljen, har det lydt fra Weinert-parret, der står bag den hurtigtvoksende kæde Hotel Guldsmeden.

Sandra Weinert står for den daglige drift, mens Marc Weinert, der er uddannet arkitekt, står for ombygning og indretning. Foto: Niels Hougaard.

Hotel-ægteparret Sandra og Marc Weinert spinder guld på den populære kæde Hotel Guldsmeden, der vokser både herhjemme og i udlandet.

På et år har ægteparret tjent over 30 mio. kr. på deres hotelimperium, viser et nyt regnskab fra deres private holdingselskab. Det er det højeste beløb nogensinde og har for første gang bragt formuen i selskabet op over 100 mio. kr.

Sandra og Marc Weinert åbnede i 1999 deres første Hotel Guldsmeden i Aarhus. Det var dengang et af Danmarks første såkaldte boutique-hoteller; små, personligt indrettede hoteller uden for de standardiserede stjernekategorier.

Siden har hotelparret udvidet massivt og har nu fem hoteller i København samt hoteller i Aarhus, Reykjavik, Oslo og Berlin. Derudover ejer parret et luksusresort på Bali og en udlejningsvilla i Sydfrankrig.

Sandra Plesner Weinert står for den daglige drift, mens Marc Weinert, der er uddannet arkitekt, står for ombygning og indretning. Sammen har de fundet en niche, hvor der er gode penge at tjene i en ellers konkurrencepræget branche.

Således satser Guldsmeden-kæden på hoteller med en afslappet og hjemlig atmosfære, bæredygtighed og økologi. Det har vist sig at være en god forretning.

»Et eller andet sted burde vi bare cashe ind og læne os roligt tilbage. Sælge hele baduljen. Men det fedeste er at sætte nye projekter i verden. Det er godt for os, de ansatte, vores børn. Alle vil gerne være med i noget nyt. Hvis ikke man udvikler, afvikler man,« sagde Sandra Plesner Weinert sidste år til Børsen.

Ægteparret Weinert har de seneste 10 år tjent 110 mio. kr. gennem deres holdingselskab, Weinert Holding ApS.

Læs også