Serier

Hellerup Finans med kæmpe underskud - igen

Hellerup Finans' driftsselskab fik et underskud på 53 mio. kr.

Stormvejr om Hellerup Finans
Hellerup Finans og stifter Torben Jensen har lovet privatpersoner guldrande afkast, men nu er koncernen på vej i graven.

Den skandaleombruste Hellerup Finans-koncern er under afvikling, og et nyt regnskab fra det tidligere driftselskab viser, hvor grelt det står til.

Underskuddet er på 53 mio. kr., og derved løber det samlede tab de seneste to år op i mere end 160 mio. kr.

Samtidig gør revisor opmærksom på, at selskabet har brudt både kildeskatteloven, mens Skat ifølge regnskabet menes at have 4,4 mio. kr. til gode.

Det er dog tvivlsomt, om Skat vil få held med at kradse pengene ind, for egenkapitalen i selskabet af 1. juni 2005 (tidl. Hellerup Finans A/S) er i det nye regnskab på minus 80 mio. kr.

Det er dog langtfra kun Skat, der risikerer at stå tilbage som taber.

Hellerup Finans, der bl.a. ejer Lyngby Boldklub, har fået hundredvis af privatpersoner til at skyde et trecifret millionbeløb i koncernen, der lokkede med tårnhøje afkast og en børsnotering i 2016.

Men koncernen har ikke kunnet leve op til nogen af løfterne, og nu er den altså under afvikling.

Hovedarkitekten, stifter og formand Torben Jensen, synes dog ikke at give op.

I regnskabet for det tidl. Hellerup Finans A/S fremgår det, at koncernen vil forsøge at sælge aktier for 67 mio. kr. i første kvartal 2018.

Derudover vil selskabet forsøge at få obligationsejere, der så sent som sidste år skød penge i forretningen, til at konvertere deres lån til nye aktier.

Men præcis hvad de så vil stå tilbage med er uklart.

Stribevis af eksperter og folk med finansiel indsigt har opfordret investorer til at holde sig væk fra Hellerup Finans og dets investeringer. Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, tror ikke, at det bliver nemt at få nye investorer med ombord.

»Baseret på historien vil det være en meget stor kraftpræstation at overbevise nye aktionærer om det geniale i at indskyde ny aktiekapital,« skriver han i en mail.

Hellerup Finans fremviste forud for den planlagte børsnotering i 2016 store millionoverskud, men som Finans afdækkede, var de baseret på tvivlsomme opskrivninger af værdien af unoterede investeringer, mens pengene fossede ud af kassen. Siden blev regnskaberne lavet om, og fuldfede overskud fremstod pludselig som kolossale underskud.

Finans forsøger at få en kommentar fra Torben Jensen samt Jesper Gotfredsen, adm. direktør i Selskabet af 1. juni 2005 (tidl. Hellerup Finans A/S).

Læs også