Erhverv

Lars Larsen scorer kassen på eksklusiv møbelhandel

2017 var et rekordgodt år for møbelkoncernen Bolia.

Bolia blev blev etableret i Aarhus i 2000 og blev opkøbt af Lars Larsen i 2005 igennem hans selskab Jysk Holding, der udover Jysk også ejer Ide Møbler og Ilva. Arkivfoto: Helle Arensbak.

Siden Lars Larsen opkøbte den eksklusive møbelkæde Bolia i 2005, har det vist sig at være en guldfugl for den jyske dynekøbmand.

Nu viser Bolias nyeste regnskab, at 2017 var endnu et rekordår for møbelkæden.

Således opnåede koncernen en omsætning på mere end 800 mio. kr. sidste regnskabsår, hvilket var en stigning på 18 pct. i forhold til året før. Samtidig landede årets indtjening på 55 mio. kr. efter skat, hvor det forrige år var på 51 mio. kr.

»Vi har nu for syvende år i træk haft tocifrede vækstrater, men vores globale potentiale er stadig uendeligt stort. Det er derfor vi, sideløbende med vores egen fysiske og digitale ekspansion, også etablerer samarbejde med dygtige globale forhandlere,« oplyser Lars Lyse Hansen, direktør i Bolia.

Dermed fortsætter Bolia sin stigende indtjeningssucces, der har været kendetegnet for virksomheden siden 2014, efter årsresultatet tog et styrtdyk i indtjeningen i 2013.

Bolia blev blev etableret i Aarhus i 2000 og blev opkøbt af Lars Larsen i 2005 igennem hans selskab Jysk Holding, der udover Jysk også ejer bl.a. Idémøbler og Ilva. 

Dengang proklamerede den jyske købmand, at Bolia skulle udvikle sig til en milliard-virksomhed. Med det seneste års omsætning på 800 mio. kr. er Lars Larsens profeti dermed på vej i den rigtige retning.

Bolia driver i dag 51 butikker i 30 lande. Koncernen samarbejder med en lang række designere og producerer og sælger møbler i den dyrere ende af prisskalaen.

I 2017 har virksomheden også skabt mere end 100 nye arbejdspladser og investeret i nye butikker på nye markeder som Holland, Schweiz, Belgien og Østrig.

Læs også