Erhverv

Skattelettelser giver de ansatte en bonus på 2,5 mia. kr.

Walmart vil uddele op til 1000 dollars pr. ansat efter koncernen sparer store beløb i selskabsskat.

Walmart uddeler 2,5 mia. kr. i bonus til sine ansatte efter at selskabet er sluppet langt billigere i skat. Samtidig hæves minimumslønnen fra 10 til 11 dollars. Photo: Daniel Acker/Bloomberg

Den amerikanske varehuskæmpe Walmart har besluttet at uddele 2,5 mia. kr. i bonus til sine ansatte. Belønningen kommer efter selskabsskatten er blevet sat ned fra 35 til 21 pct.

Walmart vil samtidig hæve minimumslønnen til 68 kr. i timen (11 $). Bonussen på de 2,5 mia. kr. vil blive uddelt efter anciennitet. Ansatte med over 20 års ansættelse vil modtage op til 6.200 kr.(1000 $) i bonus, skriver USAToday.

Walmart har over 1 mio. timelønnede i USA. Udmeldingen fra Walmart sker på et tidspunkt, hvor arbejdsløsheden er den laveste i 17 år, og det har skærpet kampen om arbejdskraften.

Selskaber som Walmart og andre i detailhandlen har været under beskydning for at underbetale sine ansatte, men nu bliver minimumslønnen sat op til 11 dollars i timen.

Det er dog ikke udelukkende godgørenhed fra Walmarts side. Flere stater enten har eller er på vej til at indføre en minimumsløn på 11 dollars i timen.

Californien indførte fra årsskiftet de nye satser og New York følger efter til sommer. Walmart har 130.000 ansatte alene i disse to stater.

Sidste år satte Walmart sin minimumsløn op til 10 dollars i timen.

Flere andre selskab har tidligere hævet deres minimumslønninger. AT&T og Comcast har uddelt lignende bonusser og Wells Fargo og Fifth Third Bancorp øgede deres minimumsbetaling til timelønnende til 15 dollars.

Læs også