Erhverv

Kæmpediamant fundet - den femtestørste nogensinde

Verdens femtestørste diamant nogensinde er blevet gravet ud i det sydlige Afrika i Lesotho.

En af de største diamanter, der nogensinde er fundet er denne på 910 karat. Den er gravet ud i Lesotho i det sydlige Afrika. Foto: Gem Diamonds Ltd.

En af de største diamanter nogensinde er blevet fundet i Lesotho af mineselskabet Gem Diamonds Ltd. Den er på 910 karat og på størrelse med to goldbolde.

Diamanten er fundet i Letseng-minen, og for feinschmeckere er der tale om en "farve D type IIa-diamant". Det betyder, at der er meget få eller ingen kvælstofatomer i stenen, hvilket gør den meget værdifuld, skriver Bloomberg.

Letseng-minen er kendt for at producere store diamanter af høj kvalitet. Selskabet solgte en 357 karat sten for 19,3 mio. dollars i 2015.

»Denne ekstraordinære kvalitetsdiamant er den største, vi har fået ud af minen indtil dato og viser, hvor fantastisk Letseng er. Det er en milepæl for alle hos Gem Diamonds,« siger adm. direktør Clifford Elphick fra Gem Diamonds.

Selskabet har endnu ikke offentliggjort, hvordan man vil sælge diamanten og hvor stor en værdi den har.

Værdien kan først blive endelig opgjort, når man har vurderet hvordan stenen kan skæres.

Lucara Diamond Corp. solgte en 1.109 karat diamant for 53 mio. kr. sidste år, men fik rekordbeløbet 63 mio. kr. for en mindre sten på 813 karat.

Den største diamant, der nogensinde er fundet, er på 3.106 karat med navnet Cullinan, der blev fundet i Sydafrika tæt på Pretoria i 1905.

Læs også